KFPS Royal Friesian

Nieuws

Vijf selectiedata Pavo Fryso Bokaal

05/04/2021

De selectiewedstrijden voor de Pavo Fryso Bokaal staan in de agenda. Vijf wedstrijden staan gepland, de (halve) finale vindt plaats tijdens de Centrale Keuring in Harich.

Aanpassingen vorig jaar

Dit jaar zijn een aantal aanpassingen in het programma doorgevoerd. De rubriek 5- en 6-jarige paarden zal gesplitst worden omdat het verschil in opleidingsniveau tussen deze klassen een splitsing rechtvaardigt. Het onderdeel mennen komt te vervallen en voor het tuigen zal één selectiewedstrijd met vrije inschrijving zijn tijdens de Centrale Keuring, die overigens gepland staat op 17 september tijdens de Sportavond. De finale van het tuigen zal plaatsvinden op zaterdag 18 september tijdens het middagprogramma van de CK. Als nieuw lid van de jury zal Bettine van Harselaar aanschuiven. Volgend jaar zal ze Herman Wientjes vervangen. In de finale dressuur zullen gastruiters Bart Bax en Chris Epskamp voor 50% de uitslag bepalen, de andere helft wordt ingevuld door het resultaat van de halve finale die gejureerd wordt door Herman Wientjes en Patricia Wolters-Van der Berg.

Laatste kampioenen van 2019

In 2020 werd de competitie niet verreden. In 2019 was er een hoofdrol weggelegd voor Sven B. (Wimer 461) die zowel het tuigen als de dressuur bij de 5- en 6-jarige hengsten/ruinen won. Thirsa fan Jentsje’s Pleats (Michiel 442) won de finale van het tuigen bij de merries tijdens de Centrale Keuring 2019. Renske Carmen F.D. Visscherwei (Tsjalke 397), Yersie C. (Hessel 480 en Ytse fan Wylgster Pragt (Wybren 464) waren de andere winnaars bij de dressuur. Bij het mennen waren het Kroonmerrie Vita. S.A. (Norbert 444) en Tjibbe fan Horp (Bartele 472) die het kampioenslint kregen omgehangen.

Data selectiewedstrijden dressuuraanleg 2021

De vijf data voor de selectiewedstrijden zijn: Zaterdag 10 juli, Lunteren Zaterdag 24 juli, Hemrik Zaterdag 14 augustus, Middenbeemster Zondag 22 augustus, Koudum Vrijdag 27 augustus, Oldeholtpade

Finale dressuuraanleg

De Finale van de Pavo Fryso Dressuuraanleg zal plaatsvinden tijden de Centrale keuring die gehouden wordt bij manege Gaasterland in Harich. Woensdag 15 september halve finale Pavo Fryso Bokaal 4-5-6 jarige merries Donderdag 16 september halve finale Pavo Fryso Bokaal 4-5-6 jarige hengsten en ruinen Vrijdagavond 17 september finale Pavo Fryso Bokaal

123movies