KFPS Royal Friesian

Nieuws

Livestream eerste voorrijdag – 18 juni

17/06/2021

Vrijdag 18 juni kunt u vanaf 9 uur via de KFPS livestream op Facebook of via de website meekijken met de eerste voorrijdag van de jonge hengsten. Er staan 44 hengsten in de catalogus die worden gepresenteerd aan de Hengsten Keurings Commissie (HKC) bestaande uit Piet Bergsma, Corrie Terpstra en Reijer van Woudenbergh. Deel III: Jonge hengsten vanaf groep 17 Deel II: Jonge hengsten vanaf groep 8 Deel I: Jonge hengsten groep 1 tot en met groep 7

Hengsten aangewezen voor de voorrijdag

De jonge hengsten zijn geselecteerd tijdens de 2e bezichtiging van afgelopen januari, daarnaast lopen er ook enkele hengsten die zijn doorverwezen van vorig jaar. Deze hengsten zullen opnieuw exterieurmatig en klinisch worden gekeurd. Tijdens het voorrijden zullen de hengsten op hun basisgangen beoordeeld worden. De begeleiding vindt plaats door de trainingsleider van het Centraal Onderzoek, Koos Naber. U kunt hier de catalogus met daarin de gegevens van de 44 hengsten downloaden. U kunt hier de startlijst downloaden, aanvang 9 uur. 

Geen publiek

Het protocol van de coronamaatregelen is nog steeds van toepassing waardoor er geen publiek welkom is bij de voorrijdag. Ook is het van belang dat de jonge paarden zich in alle rust presenteren om zo goed mogelijk te kunnen worden beoordeeld. Vandaar dat er deze dagen geen publiek (uitgezonderd eigenaren) wordt toegelaten. U kunt alles live volgen via de livestream maar ook op een later moment nogmaals rustig terugkijken.

Vervolg

De volgende voorrijdagen staan gepland op 16 juli en 12 augustus. In principe mogen alle hengsten zich tijdens alle 3 voorrijdagen tonen. Na voorrijdag 3 zal er gecommuniceerd worden met de eigenaar en kan de hengst een aanwijzing krijgen voor het Centraal Onderzoek. Het Centraal Onderzoek zal starten op 7 september en zal plaatsvinden in Exloo.

123movies