KFPS Royal Friesian

Nieuws

Beste driejarige Ilsa B. Ster (Jehannes 484) ook fokdagkampioen Twente Achterhoek

11/08/2021

De driejarige Ilsa B. Ster (Jehannes 484) bleek niet alleen de beste driejarige in Ambt-Delden, zij werd ook aangewezen als fokdagkampioen. De beloftevolle enter Nine fan 't Reidfjild (Tiede 501) was de reserve-fokdagkampioen.

Kwaliteitsvol fokgebied

Juryvoorzitter Sabien Zwaga gaf fokvereniging Twente Achterhoek complimenten, dit fokgebied manifesteerde zich als uiterst kwaliteitsvol. Dat bleek ook in de kampioensring waar alle kampioenen en reservekampioenen hun kunnen nog een keer mochten tonen. ‘Ik heb zelden een enter gezien die zo losgelaten stapt en zo goed draaft,’ zei Zwaga over Jeugdkampioen Nine fan 't Reidfjild (Tiede 501) waarmee de jonge merrie het reserve-fokdagkampioenschap kreeg toegekend. De kampioen van de driejarigen Ilsa B. (Jehannes 484) had niet voor niets een negen gekregen voor haar draf met mooi voorbeengebruik en een flitsend achterbeen. ‘Ze is bovendien correct gebouwd en stapt goed,’ aldus Zwaga die Ilsa B. aanwees als fokdagkampioen van Twente Achterhoek.

Kampioenswaardig

Fokvereniging Twente Achterhoek presenteerde sterke rubrieken oudere Ster-, Kroon en Modelmerries. Maar liefst elf merries kregen een eerste premie en maakten hun opwachting in de kampioensring. De juryleden onder leiding van Jan Hellinx maakte in deze grote groep een eerste selectie op basis van een rondje stappen. Vijf merries mochten nog een keer draven voor het kampioenschap van de oudere merries. ‘Het zijn allemaal kwaliteitsvolle paarden die ook allemaal kampioenswaardig zijn, het gaat om kleine details die verschillen,’ aldus Jan Hellinx. Na rijp beraad bleven twee merries over in de ring. Annebel G. van de Sprong Ster AAA (Tsjalle 454 x Beart 411) van Anita van Kempen-Elberse en Diamond M. Kroon AAA (Julius 486). Monique Milchien fokte Diamond uit Izzy M. Model AA (Haitse 425) die zelf als driejarige kampioen was in Ambt Delden.

Sterk achterbeen

De jury koos als kampioen van de oudere merries voor de merrie met het sterkste achterbeen. Dat was voor hen Annebel, die in de tuigproef vorig jaar een 8,5 voor achterbeengebruik, met een totaal AAA score van 84,5 punten, liet noteren. De vierjarige Kroonmerrie Diamond M. moest genoegen nemen met het reservekampioenschap bij de oudere merries.

 

123movies