KFPS Royal Friesian

Nieuws

Gorrit Kuipers onderscheiden met Zilveren KFPS Speld

18/09/2021

KFPS interim-voorzitter Detlef Elling heeft Gorrit Kuipers op de Centrale Keuring 2021 de Zilveren KFPS Speld opgespeld. Met maar liefst 50 jaar ervaring in de keuringsbaan nam Gorrit vorig jaar afscheid van het jurycorps.

Bolhoed met rechte rug

Gorrit groeide op met Friese paarden, tuigde succesvol, was hengstenhouder en al vanaf zijn 23-ste jaar jurylid. Met zijn ervaring in de sport keurde Gorrit - veelal vergezeld door zijn vrouw Sjoerdje, zijn steun en toeverlaat- rechtlijnig en ligt zijn focus op beweging. ‘Een bolhoed vraagt een rechte rug’, zo luidt één van zijn vele markante uitspraken. ‘Je keurt een nummer en niet de man die ernaast staat’, is er nog een.

Ambassadeur voor het Friese paard

‘Deze speld is een waardering voor het jarenlange werk wat je hebt verzet voor het KFPS’, zo complimenteerde Detlef Elling de man die een halve eeuw de rol van ambassadeur voor het Friese paard vervulde, in binnen- en buitenland. Gorrit maakte de tijd nog mee dat het paard bijna uitgestorven raakte. In zijn werk op de boerderij hield hij zolang mogelijk vast aan het werken met de Friese paarden, ondanks glimmende trekkers en verende stoelen. En anno 2021 floreert het Friese paard als nooit tevoren. ‘En wij geloven vast dat jij ook een bijdrage hebt geleverd aan dit succes’, sprak Detlef Elling hem toe. ‘Waarvoor onze grote dank!’

123movies