KFPS Royal Friesian

Nieuws

Driejarige hengst Hotte (Elias 494) fokdagkampioen in Italiaanse Torino

27/09/2021

Italië heeft in de driejarige hengst Hotte van Rhauderfehn (Elias 494) een nieuwe fokdagkampioen.

Clinic

Piet Bergsma en Willem Sonnema keurden zaterdag 25 september in Torino, Italië. Ze gaven ter aanvulling een clinic over de beoordeling van exterieur en beweging. Bij de veulens kreeg Rembrandt FF (Alwin 469 x Beart 411) van Giulia Morterra een eerste premie: ‘Rastypisch hengstveulentje dat mooi opwaarts kon bewegen,’ zegt Piet Bergsma.

Kampioen oudere merries

Bij de oudere merries werd een stamboekmerrie uitgeroepen tot kampioen: Yeslinn van der Vaart (Gerben 479 x Rindert 406) van fokker mevrouw Van der Vaart en in eigendom van Pietro Fernando Venturino. ‘Merrie met veel front en hard beenwerk maar iets meer lengte in het voorbeen had haar niet misstaan. Ze toonde een goed voorbeengebruik maar het achterbeen mocht meer onder de massa worden geplaatst,’ legt Bergsma uit.

Hengst kampioen

De driejarige hengst Hotte van Rhauderfehn (Elias 494 x Tsjalle 454) werd op de keuring Ster verklaard: ‘Iets zwaar gebouwde hengst die meer halslengte mocht hebben. Hij stapte heel goed en draafde lichtvoetig met een goed achterbeengebruik.’ Hotte, gefokt door D. Bluhm en van eigenaar Allevamento le Grand Noir, was de kampioen van de hengsten en dagkampioen.  

123movies