KFPS Royal Friesian

Nieuws

Jildou ter Meer Ster (Pier 448) topper in Zwitserse Dielsdorf

03/10/2021

De tienjarige Jildou ter Meer Ster (Pier 448) was de beste merrie op de keuring van 2 oktober in het Zwitserse Dielsdorf.

Eerste premie

‘Een mooie, rassige merrie,’ omschreef jury Jan Hellinx de tienjarige Jildou ter Meer Ster (Pier 448 x Arjen 417) van Sandra Ehrensperger-Aeschlimann. Jildou meet 1.71 en is daarmee een kast van een merrie. Ze stapte volgens de juryleden Hellinx en Manuel Gasseling ruim en vlot en draafde met een trotse houding rond, goed voor een eerste premie. ‘We hadden wat bemerkingen op de kwaliteit van het beenwerk en ze miste gedragenheid in draf, waardoor ze niet in aanmerking kwam voor Voorlopig Kroon,’ stelt Hellinx. Jildou, gefokt door Peter Meer, was wel de aansprekende dagkampioen in Dielsdorf.

Succes voor Da Monico-paarden

Merrieveulen Sue da Monico (Tsjalle 454 x Maurus 441) van Regula Monico was met een tweede premie het beste veulen en jeugdkampioen. ‘Sierlijk veulentje met een lichtvoetige draf,’ aldus Hellinx. Regula Monico heeft ook de beste driejarige van de keuring op stal: Gaia da Monico (Jehannes 484 x Wytse 462), uit de Ygrek-fokkerij waaruit ook Bente 412 en Fridse 423 stammen. De grootramige Gaia heeft een mooie lange hals en correct beenwerk. Ook in beweging kreeg ze voldoende punten voor een Ster tweede premie.

Voldoende IBOP

Barinja van Aeueli Ster (Jasper 366 x Gjalt 426) van David Buehler zette een nette IBOP proef neer van 77 punten. De zevenjarige sterruin Vito da Monico (Wolfert 467 x Andries 415) toonde veel veer in beweging en scoorde 77,5 punten.  

123movies