KFPS Royal Friesian

Nieuws

Het KFPS is op zoek naar een ervaren Algemeen Directeur

15/10/2021

De koninklijke vereniging 'Het Friesch Paarden-Stamboek' (KFPS) registreert sinds 1879 het Friese paard. De internationale vereniging heeft 10.000 leden in meer dan 70 landen. Haar doelstelling is de bevordering van het Friese paardenras en de bewaking van de kwaliteit daarvan. Het KFPS is gevestigd in Drachten en heeft momenteel 9 medewerkers in dienst met daarnaast 26 actieve juryleden. Onze kernwaarden zijn verbondenheid, betrouwbaarheid, respect en professionaliteit. Het KFPS is op zoek naar een ervaren

Algemeen Directeur

Als algemeen directeur van het KFPS ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en de uitvoering van de strategie en het beleid in afstemming met het bestuur, het management en andere relevante stakeholders. De directeur ressorteert hiërarchisch onder het bestuur en is de schakel tussen het bestuur, de werkorganisatie en de geledingen binnen de vereniging. De directeur geeft leiding aan de organisatie. Van nature ben je een verbinder, je hebt het in je om verschillende geledingen met elkaar te verbinden. Je bent een coachend leider die in staat is om medewerkers en functionarissen in hun kracht te zetten. Je geeft ze vrijheid, verantwoordelijkheid en vertrouwen in een prettig werkklimaat. Je enthousiasmeert en inspireert. Je bent in staat om met het managementteam en de medewerkers zorg te dragen voor de realisatie van vastgestelde doelstellingen binnen de door het bestuur bepaalde beleidskaders. Een belangrijk onderdeel van de functie is de vertegenwoordiging van de vereniging naar externe partijen. Je bent als directeur in staat om de missie en visie van het KFPS op een goede manier te belichamen en uit te stralen. Je bent in staat om het KFPS op een effectieve manier te vertegenwoordigen naar de relevante stakeholders en kan zo het ‘gezicht zijn’ van de vereniging. Je bent in staat om in de openbaarheid te treden om het beleid van de vereniging te verdedigen of te verklaren en je kan bijdragen aan relevante discussies en als netwerker de positie van de vereniging verstevigen. Je communiceert zorgvuldig en effectief.

Jouw profiel:

- WO/ HBO werk- en denkniveau met relevante ervaring in de vertegenwoordiging van een vereniging of een organisatie; - Verbinder en netwerker; - Gepassioneerd, zelfstandig en flexibel. Bereid om beschikbaar te zijn en te werken buiten de gebruikelijke kantooruren; - Kennis en ervaring met het coachend leiderschap, enthousiasmerend en inspirerend; - Gevoel bij governance binnen een vereniging; - Integer; - Affiniteit met het (Friese) paard; - Communicatief vaardig in Nederlands, Engels, Duits en mogelijk Spaans. Uitstekende beheersing van het Nederlands en Engels, zowel mondeling als schriftelijk.

Wij bieden:

Een uitdagende en gevarieerde baan met een grote verantwoordelijkheid en veel vrijheid. Een marktconform salaris volgens de CAO Sport, afhankelijk van kennis en ervaring.

Belangstelling?

Ben je de inspirerende verbinder en wil je ‘het gezicht’ zijn van een vereniging vol passie en emotie voor het Friese Paard? Stuur dan je sollicitatie en cv vóór 1 december aanstaande naar nynkebakker@kfps.nl Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met de afdeling personeelszaken, Nynke Bakker (0512-523888) of met waarnemend bestuursvoorzitter Detlef Elling (0049-160-8850400). De eerste ronde gesprekken worden begin december gepland. Een assessment en een achtergrondonderzoek zullen onderdeel uitmaken van de selectieprocedure. Deze vacature wordt tegelijkertijd intern en extern bekend gemaakt.    

123movies