KFPS Royal Friesian

Nieuws

Olmo fan S (Uldrik 457) behaalt Sport-Elite predicaat met eerste prijs

24/11/2021

Olmo fan S Ster Sport (Uldrik 457 x Feitse 293) mag voortaan het Sport-Elite predicaat achter zijn naam zetten. De negenjarige hengst haalde samen met zijn ruiter Mark van Leeuwen op 14 november zijn laatst benodigde winstpunt voor het predicaat in de klasse Prix St. George.

Bovenin meedoen

Naast het benodigde winstpunt wist de combinatie ook de gecombineerde PSG/Intermediaire 1 rubriek tijdens de Subtop wedstrijd bij de Oranjehoeve in Hoek van Holland te winnen door bovenaan te eindigen met 62,65%. 'Olmo was fijn te rijden deze wedstrijd, ondanks dat het altijd beter kan was ik erg tevreden' vertelt Mark. 'Hij bleef de hele proef mooi bovenin lopen met veel draging op het achterbeen'. Olmo was de enige Fries aan de start tijdens deze wedstrijd. Ook voorgaande wedstrijden in de Lichte Tour wist de sterhengst te winnen of in ieder geval bovenin de uitslagen mee te doen.

Al jaren een combinatie

Mark en de Uldrik 457-nakomeling zijn al vele jaren een combinatie, de ruiter uit Monster kreeg de hengst op driejarige leeftijd onder het zadel en samen hebben ze alle klassen doorlopen. 'We zijn samen in de B begonnen en het ging echt niet altijd van een leien dakje' volgens Mark. 'Eigenlijk viel vanaf de Z het kwartje bij hem en gaat Olmo aan zodra we de baan in gaan, hij laat me nooit zitten!'. Vanwege de corona-maatregelen was de hengst dit jaar nog niet klaar voor het Verkort Onderzoek maar volgens eigenaar dhr. van der Kruk staat dit wel in de planning voor volgend jaar ; 'Het is zo'n geweldige hengst, hij kan nog veel meer en we hebben alle vertrouwen in hem'.

123movies