KFPS Royal Friesian

Nieuws

Gevolgen Corona maatregelen voor het KFPS- update

30/06/2020

De landelijke maatregelen om verspreiding van het Corona-virus in te dammen heeft de nodige gevolgen voor de KFPS-activiteiten. Middels deze update wil het KFPS haar leden zo goed mogelijk informeren over hoe hierop wordt ingespeeld. Het betreft enerzijds concrete maatregelen, maar ook wordt er geinformeerd over mogelijke scenario's. Deze laatste zijn onder nadrukkelijk voorbehoud van landelijke maatregelen en hier kunnen daarom geen rechten ontleend worden. Het KFPS rekent op begrip en medewerking van de leden in deze lastige periode.


Update 30 juni
Per 1 juli zijn er weer een aantal versoepelingen ten aanzien van de Covid-19-maatregelen van kracht. Voor de KFPS-activiteiten leidt dit niet tot grote veranderingen. De keuringen, veulenkeuringen, aanlegtesten en voorrijdagen blijven zonder publiek plaatsvinden. De belangrijkste reden hiervoor is dat gezien de beperkte omvang van een keuringsbaan, het aantal mensen dat aanwezig kan zijn beperkt is, met in achtneming van de anderhalve meter regelgeving.
Bij de beoordelingen van de ABFP-testen zijn vanaf 1 juli de eigenaren weer welkom bij WB-Stables in Wergea. Dit betekent dat de alleen nog de beide eindbeoordelingsdagen via de livestream te volgen zullen zijn.
Het KFPS blijft de ontwikkelingen ten aanzien van Covid-19 nadrukkelijk volgen. Tot 1 september blijven de keuringen voor drie jaar en oudere paarden op de locaties van de trainingsstallen plaatsvinden. De veulens kunnen gekeurd worden op de 12 veulenkeuringen die de komende twee maanden in samenwerking met de fokverenigingen georganiseerd worden. Vooralsnog is het de bedoeling om na 1 september de oorspronkelijke keuringsagenda van stamboekkeuringen en veulenkeuringen als gepland uit te voeren. Als dit inderdaad mogelijk blijkt te zijn, zullen er ook weer herkeuringen gepland worden.

Klik hier voor de voorgaande updates