KFPS Royal Friesian

De Royal Friesian Club heeft tot doel om de onderlinge kennisuitwisseling tussen de sponsoren en liefhebbers van het Friese paard te bevorderen.  Tweemaal per jaar wordt een netwerk bijeenkomst georganiseerd waarbij zeer wisselende onderwerpen aan de orde komen met als rode draad ‘Het Friese Paard’. Eén bijeenkomst is tijdens de jaarlijkse KFPS Hengstenkeuring en eenmaal per jaar vindt er een excursie op locatie plaats.

 

Tijdens de eerste excursie op 11 oktober 2013 is een bezoek aan Stalhouderij Zadelhoff in Breukelen gebracht. De heer Drs. C. van Zadelhoff heeft een bijzonder boeiende presentatie gehouden over zijn bedrijf  DTZ Zadelhoff en over zijn passie 'Het Friese Paard'. Klik hier voor meer informatie. Tijdens de Hengstenkeuring van 2014 heeft bestsellerauteur Dan Brown een lezing gehouden over zijn werk en passie 'het Friese paard'. Daarnaast bracht de Royal Friesian Club in hetzelfde jaar een bezoek aan de Koninklijke Stallen met voorzitter van het KFPS en Stalmeester van van het Koninklijk Staldepartement Bert Wassenaar. Over het bezoek aan de Koninklijke Stallen leest u hier meer. In 2015 werd de Royal Friesian Club uitgenodigd op Landgoed Culitsrode te Hooge Mierde. Op deze locatie is Academy Bartels gevestigd. De leden kregen o.a. een rondleiding over de prachtige accommodatie en een clinic van Imke Schellekens-Bartels met de Friese hengst Anders 451. De eerste bijeenkomst in 2016 was tijdens de Hengstenkeuring begin januari. Traditiegetrouw werd de wisselbokaal van de winnaar van de Hengstenkeuring van het afgelopen jaar ingeleverd (fam. Boot, een van de eigenaren van de kampioen 2015 Jehannes 484). Begin september bracht de Royal Friesian Club een bezoek aan de eerste Polo-wedstrijd in Friesland op landgoed Rijs waar de Friese paarden een grote speelden in het showprogramma. In 2017 is tijdens de Hengstenkeuring de A.K.W. Douma bokaal ingeleverd en is het startschot gegeven middels ondertekening van diverse contracten mbt de theatervoorstelling De Stormruiter in het Culturele jaar LW2018. 

 


Om aanwezig te zijn bij dergelijke evenementen en bijeenkomsten dient u lid te worden van de Royal Friesian Club. U kunt lid worden van de Royal Friesian Club voor een bijdrage van € 200,- p/jaar. Heeft u interesse in deze gezellige club stuur dan een mail naar mail@kfps.nl. U dient wel lid te zijn van het KFPS om lid te worden van de Royal Friesian Club.

 

123movies