KFPS Royal Friesian

Nieuws

Kampioenen Hengstenkeuring 2018

Algemeen kampioen 2018 is Jurre 495, reserve kampioen is geworden Menne 496. &

13 januari

AGENDA

19 januari

Her en nakeuring Hengstenkeuring 2018


Her en nakeuring HK 2018 in Wergea

Aanvang: 9 uur

WB Stables
Wergeasterdyk 4
Wergea

Welkom bij KFPS

Daar staat ze. Het Friese paard. Fier. Sterk. Intelligent. Tikkeltje verheven. Alsof ze zich bewust is van de eeuwen die haar voorouders hebben afgelegd. Alsof ze zich bewust is van de plek die ze inneemt in zovele harten.

De Koninklijke Vereniging "Het Friesch Paarden-Stamboek" (KFPS) is het oudste paardenstamboek in Nederland en beheert de belangen van het Friese paard in de breedste betekenis van het woord. Het KFPS verwezenlijkt dit middels nauwgezette registratie van Friese paarden, sinds haar oprichting in 1879. Daarnaast voert het KFPS een fokprogramma om de unieke eigenschappen van het Friese paard te behouden en nog verder te verfijnen.

Het KFPS is een internationaal stamboek met ruim 12.000 leden, waarvan zich bijna de helft in het buitenland bevindt. KFPS heeft leden in meer dan 50 landen terwijl het Friese paard in alle werelddelen voorkomt en inmiddels vertegenwoordigd is in meer dan 70 landen. De registratie van de buitenlandse paarden vindt, via locale aan het KFPS gelieerde verenigingen, plaats bij het KFPS in Drachten. Friese paarden in binnen- en buitenland worden, volgens KFPS-normen, door het KFPS opgeleide juryleden gekeurd.

De belangstelling voor het Friese paard is de afgelopen decennia exceptioneel gegroeid tot een populatie van 70.000 geregistreerde paarden. Steeds meer paardenliefhebbers raken geÏmponeerd door haar Koninklijke uitstraling, haar geschiktheid voor (recreatieve) sport en haar vriendelijke karakter.