expand_more
search

Aanmelden hengsten voor de herkansing kan nog tot 31 mei

calendar_today 23 mei 2023

Hengsten die in aanmerking willen komen voor een herkansing in het hengstenselectietraject dienen voor 31 mei aangemeld te worden via MijnKFPS. De herkansing vindt plaats op vrijdag 23 juni bij WB Stables in Wergea.

Welke hengsten kunnen herkansen?

De herkansing voor hengsten staat open voor hengsten die hebben deelgenomen aan de laatste eerste bezichtiging (november/december 2022) én voor hengsten aangewezen voor de voorrijdagen 2022 maar niet zijn ingeschreven in het stamboekregister voor hengsten. Voor deelname aan de herkansing dient een hengst te hebben voldaan aan de eisen van het röntgenologisch onderzoek en het spermaonderzoek. Klik hier door naar artikel 14 en 15 van het Hengstenkeuringsreglement – versie voorjaar 2022.

Wat houdt de herkansing in?

De herkansing bestaat uit drie onderdelen: een presentatie onder het zadel of aangespannen, een beoordeling van het exterieur aan de hand en een veterinair klinische keuring. Na elk onderdeel bepaalt de Hengstenkeuringscommissie (HKC) of de hengst doorverwezen wordt naar het volgende onderdeel.
Op basis van een volledige beoordeling van alle onderdelen kunnen hengsten door de HKC worden aangewezen voor de voorrijdagen op vrijdag 14 juli en vrijdag 11 augustus. De voorrijdagen bestaan uit drie dagen, de herkansing geldt voor deze hengsten als eerste voorrijdag.

 

Meer nieuws