expand_more
search

Acht Sterren bij Stamboekkeuring in Harich

calendar_today 3 mei 2023

De stamboekkeuring in Harich op woensdag 3 mei leverde voor acht paarden het Sterpredicaat op. Vier merries kregen bij opname een Ster met een tweede premie, twee stamboekmerries maakten promotie naar Ster, een ruin werd Ster met een tweede premie en één hengst kreeg van juryleden Piet Bergsma, Sabien Zwaga, Manuel Gasseling en aspirant Marissa Visser een Ster.

Vier opnames met Ster tweede premie

Bij de driejarige veulenboekmerries kregen twee merries een rood lintje. Neeltje Wieke Ster (Eise 489 x Doaitsen 420) van Ingrid Zuidema uit Opende en Mila Rosanna K. (Sipke 50 x Tymon 456) van de familie Kruis uit Heeg verdienden een Ster met een tweede premie. De moeder van Mila Rosanna is een halfzus van KFPS stamboekhengst Wytse 462.

Bij de vier jaar en oudere veulenboekmerries kregen twee merries een Ster met een tweede premie. Dat gold voor Wobigje van de Hofstad Ster (Beart 411 x Tsjerk 328), gefokt door de familie Algra en in eigendom van Jasmina Zeleznik in Novo Mesto en Beltsejblom fan ’t Súd (Alke 486 x Sjaard 320) van de familie Durksz uit Siegerswoude

Promotie bij de vier jaar en oudere stamboekmerries was er voor de zevenjarige Adelheid Sport A Ster (Anders 451 x Tsjalke 397) van de familie Eilander uit Lutjegast. Ook de vierjarige Lenthe fan Hiske’s Hiem Ster (Tiede 501 x Beart 411) van de familie Postma in Exmorra werd verhoogd naar Ster, waarmee haar moeder Fardou G. Ster Preferent (Beart 411 x Erik 351) haar eerste zes nakomelingen met een Ster beloond zag worden.

Landheer maakt moeder Preferent

De vierjarige ruin Landheer Oet Oale Kloosterveen (Rindert 406 x Olrik 383) van de familie Oldenburger werd Ster met een tweede premie. Landheer is een zoon van Modelmerrie Ally oet oale Kloosterveen Model AA (Olrik 383 x Ulbert 390) die haar vierde Sternakomeling mocht verwelkomen en daarmee Preferent werd.  Bij de hengsten was het de driejarige Meint v. Jonkerslân Ster (Tjebbe 500 x Hette 481) van de familie Hanegraaf uit Jonkerslân die een Ster verdiende.

Merrieveulen Wytske Anna

Van de drie veulens die in de baan in Harich verschenen kreeg er één een tweede premie:  merrieveulen Wytske Anna J v/d Noeste Hoeve (Ulbrân 502 x Jouwe 485) van Pieter Okkema uit Witmarsum.

Klik hier voor de complete uitslag van deze stamboekkeuring.