expand_more
search

Aftrap opleiding aspirant juryleden KFPS

calendar_today 14 februari 2023

Halverwege februari zijn vijf aspirant juryleden gestart met hun interne KFPS opleiding jureren. Esther Van Wijk, Petra Smit, Antje Galema-Holtrop, Ellen van Gastel en Maartje Nagtegaal zullen zich de komende twee jaar verder gaan bekwamen tot KFPS jurylid.

Onder begeleiding van ervaren coaches

De dames hebben het afgelopen jaar de cursus jureren bij de Koepel Fokkerij met succes afgerond. Na deze algemenen opleiding voor het beoordelen van paarden volgt nu de interne opleiding onder begeleiding van de ervaren collega’s Corrie Terpstra, Sabien Zwaga, Manuel Gasseling en (niet op de foto) Wil Thijssen. Tijdens de eerste bijeenkomst is het opleidingstraject doorgenomen en de richtlijnen en reglementen rondom het jurywerk, zodat ze goed beslagen ten ijs komen.

Minimaal 10 keer opgesteld naast de jury

De aspirant juryleden zullen komend seizoen minimaal 10 keer opgesteld worden naast de jury om te leren en ervaring op te doen. Twee andere aspirant juryleden zijn al wat verder in het proces. Marissa Visser en Anouk Holleman bevinden zich in het derde jaar van hun opleiding. Ook zij zijn komend seizoen regelmatig in de keuringsbaan te vinden.