expand_more
search

Amanda Krogstad wint zilver bij het Nordic kampioenschap samengesteld mennen (met video)

calendar_today 27 juli 2023

Amanda Krogstad Jansson en haar tweespan Friese paarden heeft half juli het zilver gewonnen bij het Nordic Kampioenschap in Zweden. Ze maken progressie in prestaties en snelheid en doen meer en meer ervaring op. De beste voorbereiding voor het komende wereldkampioenschap, dat vanaf 27 september in Le Pin du Haras in Frankrijk  plaatsvindt.

Persoonlijk record

Op uitnodiging is Amanda en haar team naar het grote evenement in Falsterbo, Zweden gegaan. Daar werd een teamcompetitie in achtervolging beslist in punten. Na een paar dagen rust in Zuid-Zweden was het tijd voor het Nordic kampioenschap in Flyinge, ook in Zweden. Amanda startte met een fantastische 73,9% (41,83 strafpunten) in de dressuur, wat Amanda’s persoonlijk record in een FEI-proef is. Met deze prachtige score stond ze bovenaan in het klassement na de dressuur.

Tweede plek eindklassement

Daarna was het tijd voor de marathon met 7 hindernissen in een zware wedstrijd waar Amanda vijfde werd van de in totaal acht starters. Voor het laatste onderdeel was het enorm spannend, voor de start van de kegels stond Amanda op de tweede plaats. Het team reed briljant in de stromende regen, ze reden snel en hadden de beste tijd van de klasse, maar helaas raakten ze een enkele bal en kregen 3 strafpunten. Amanda en haar tweespan werden derde in het algemeen klassement en daarmee verdienden ze zilver met amper 2 strafpunten voor de winnaar. Nu zijn ze zich aan het opladen voor het Zweedse kampioenschap, dat binnenkort begint.