expand_more
search

Berber van Brabantshof (Jehannes 484) koningin van de Centrale Keuring

calendar_today 16 september 2023

Met elke pas raak liep de zevenjarige Berber van Brabantshof Model AA (Jehannes 484 x Norbert 444) naar het algemeen kampioenschap tijdens de Centrale Keuring op zaterdag 16 september in Harich. Het reservekampioenschap ging naar leeftijdsgenoot Amalia van de Heemstede Model AAA (Jehannes 4848 x Norbert 444). Daarmee was het algeheel kampioenschap een kopie van de uitslag bij de zeven jaar en oudere merries!

Sterk seizoen

‘We hebben een heel sterk en kwaliteitsvol seizoen gehad’, begon jurylid Jan Hellinx zijn beoordeling van de kampioenskeuring. ‘Deze kwaliteit werd vandaag ook bevestigd, want we hebben echt hele goede paarden in de ring gezien.’ Het was Berber van Brabantshof, gefokt door Jan en Annie Vernooij uit Beusichem en in eigendom van Arno Thomassen uit Lunteren, die uiteindelijk dankzij haar rastype, langgelijnde exterieur en uitmuntende beweging er met de allerhoogste eer vandoor ging.

Kwaliteit van enter tot Model

Alle paarden in de kampioenskeuring waren van uitzonderlijke klasse, van het lichtvoetig dravende kampioensenter Vajén van Stal Aschberg (Auwert 514 x Jouwe 485) tot de altijd doordenderende Ela Sterre fan de Merksen Kroon Sport AAA (Jehannes 484 x Thorben 466).