Vanwege Pinksteren is het Stamboekkantoor op maandag 20 mei gesloten. We wensen u een fijn weekend!

expand_more
search

Bezoekersrecord Hengstenkeuring en Jubileumshow van KFPS

calendar_today 27 december 2023

Ruim twee weken voor het begin van de jaarlijkse Hengstenkeuring en de Jubileumshows van het Koninklijk Friesch Paarden-Stamboek op 10, 11, 12 en 13 januari 2024 in het WTC Expo in Leeuwarden is al duidelijk dat bezoekersrecords worden verbroken.

Meer dan 12.000 kaarten Jubileumshows verkocht

De Hengstenkeuring op zaterdag 13 januari is uitverkocht en trekt 7.000 bezoekers. Voor de Jubileumshows ter ere van het 145-jarig bestaan van het KFPS op 10 (try-out), 11 en 12 januari zijn inmiddels meer dan 12.000 kaarten verkocht.

Met een slimmere indeling van de tribunes zijn voor de Hengstenkeuring extra zitplaatsen gecreëerd. Voor de keuring op zaterdag – het jaarlijkse hoogtepunt op de kalender van het KFPS – zijn al weken geen kaarten meer verkrijgbaar.

Met fascinerend lichtdecor verhaal van het Friese paard

De Friesian Proms – jarenlang het feestprogramma rond de Hengstenkeuring  – wordt vervangen door een Jubileumshow. De geschiedenis van het Friese Paard staat in de Jubileumshow centraal. In een fascinerend lichtdecor wordt het verhaal verteld van de transitie van het Friese Paard als werkpaard naar een show- en sportpaard dat inmiddels in meer dan tachtig landen over de hele wereld door liefhebbers wordt gekoesterd.

De magie van het Friese Paard wordt in de Jubileumshow – onder regie van Margus Spekkers – vormgegeven door artiesten en paardenacts uit binnen- en buitenland waaronder het Franse Théâtre du Centaure, dat voor de derde keer naar Leeuwarden komt (na Faderpaard in 2014 en De Stormruiter in 2018). Voor de voorstelling is speciale muziek gecomponeerd door Rogier Bosman van Släpstick, dat live optreedt tijdens de show. Släpstick (toen nog de Wëreldbänd) verzorgde ook de muziek tijdens De Stormruiter.

Productieteam van De Stormruiter

Een deel van het productieteam van De Stormruiter – het grote Theaterspektakel uit 2018 dat meer dan honderdduizend toeschouwers trok – werkt mee aan de totstandkoming van de Jubileumshow. Aangevuld met specialisten van ‘TwofiftyK’, die voor een lichtdecor zorgen, waardoor de voorstelling zich voortdurend in een andere virtuele wereld afspeelt. Het team produceert ook lichteffecten, het geluid en de videobeelden bij shows van onder andere Armin van Buuren en Davina Michelle.

Kijk voor meer informatie en het bestellen van tickets op www.kfps-presenteert.nl