expand_more
search

Blog Amanda Krogstad: eerste wedstrijd na de winter…..in Kronenberg

calendar_today 27 april 2023

De Zweedse menster Amandag Krogstad Jansson bereidt zich voor op de Wereldkampioenschappen van 27 september tot en met 1 oktober in Frankrijk, in Le Pin-Au-Haras. In deze blog vertelt ze over haar eerste wedstrijd dit seizoen: in Kronenberg, Nederland.

 

Fantastische accommodatie

Al in februari begonnen de eerste voorbereidingen voor de wedstrijd, die pas in april zou plaatsvinden. De eerste wedstrijd van het seizoen betekent dat het tijd is om te kijken of de wintertraining iets had opgeleverd. Deze wedstrijd ging naar Holland, Kronenberg, naar een werkelijk sublieme accommodatie.
Op de faciliteit zijn er drie grote maneges, verschillende grote grasbanen en zowel marathonhindernissen als een cross-countryparcours. Donderdag was het tijd voor onze dressuur met Rinne en Melle. De jongens voelden zich absoluut geweldig tijdens de warming-up, maar toen we meededen, werd het een beetje “lauw”. Het was voor mij een beetje onduidelijk waarom het zo was, verschillende ondergronden of een te lange warming-up, ik weet het niet. Maar op de een of andere manier hebben we een goed resultaat behaald, ook al voelde het alsof we het beter konden doen.

Team Okkema op bezoek

Ik heb al mijn wedstrijdpaarden bij Stal Okkema gekocht en deze keer was het iets extra’s om in Nederland mee te doen omdat ze bij ons kwamen kijken. Ik ben zo blij en dankbaar voor het bezoek. Op zaterdag hebben we een hele goede starttijd denk ik, niet te vroeg maar toch voor de lunch. Voor de start van de marathon is er eerst de keuring met de koets, je rijdt gewoon een 8 in draf voor een dierenarts die controleert of de paarden niet kreupel zijn. Begin dan op de A-sectie, iets meer dan 6 km in een redelijk tempo. Daarna was het tijd voor een pauze van 10 minuten voordat we aan de B-afstand oftewel de hindernisbaan begonnen, zo’n 7,5 km met 7 hindernissen. Ik voelde me heel gelukkig met een paar obstakels, en perfect bij een aantal obstakels. Na een kleine misrekening in de tijd kregen we daar helaas een tikkie, waardoor we wat in de uitslag zakten.

Voortreffelijk in de kegels

Nou, opladen, op zondag was het tijd voor kegels. Bij de kegels koos ik voor Nero en Rinne, en die presteerden voortreffelijk. Twee ballen achter en bijna binnen de tijd. We zijn waarschijnlijk nog nooit zo goed geweest op dit niveau. Op een plek waar veel coureurs het erover eens waren dat het zo vroeg in het seizoen ongebruikelijk moeilijk was.

Op weg naar de volgende wedstrijd: Noord-Duitsland

Nu hebben de jongens een paar luie dagen gehad terwijl we de truck weer inpakten, want op het moment van schrijven is het team onderweg naar Lähden in Noord-Duitsland voor een nieuwe internationale uitdaging in gecombineerd rijden.