expand_more
search

CK-geheugensteuntje: meld uw veulen en/of Modelmerrie aan, én de eerste premie paarden van buitenlandse eigenaren

calendar_today 18 augustus 2023

Van 13 tot en met 16 september staat de Centrale Keuring in Harich op de planning. Vier dagen lang prachtige Fries paarden, het beste van het beste komt vanuit de fokdagen naar Harich. Alle eerste premie paarden komen automatisch in de catalogus terecht, echter daar zijn een paar uitzonderingen op.

Eerste premie veulens nog wel aanmelden

Zo worden alle fokkers/eigenaren van de eerste premie veulens verzocht hun eerste premie veulen nog wel extra op te geven voor de CK. De veulens dienen vergezeld te worden door hun moeder en vandaar dat het KFPS de keuze om naar Harich te komen aan de eigenaar/fokkers zelf overlaat. Wellicht is het moment van afspenen al aangebroken bijvoorbeeld. Het verzoek is dan ook om de veulens die een oranje lintje hebben verdiend nog op te geven via MijnKFPS, graag voor maandag 28 augustus. Dit verzoek geldt ook voor de eerste premie veulens van een stamboek- of veulenboekmerrie, ook hiervoor wordt een kampioen aangewezen, en wel op donderdag 14 september.

Wilt u controleren of uw veulen of merrie erbij staat? Check hier de startlijst.

Modelmerries zijn meer dan welkom

Dit jaar hebben we natuurlijk ook weer een prachtige rubriek met Modelmerries. Promotie in de keuringsbaan kunnen ze niet meer krijgen, ze hebben al het allerhoogste predicaat. Maar alle bezoekers kijken wel uit naar een presentatie van deze ‘juwelen’ van het stamboek. Modelmerries zijn dan ook meer dan welkom, met ook de vraag om zich via MijnKFPS aan te melden. Er staat – heel fijn! – inmiddels al een heel rijtje op de startlijst.

Buitenlandse eigenaar? Ook graag aanmelden!

Naast de veulens en de Modelmerries komen ook de paarden van buitenlandse eigenaren niet automatisch in de catalogus te staan, en zijn dus ook niet automatisch aangemeld. Het verzoek is dan ook voor de eerste premie paarden van een buitenlandse eigenaar om zich nog apart via MijnKFPS aan te melden.

Klik hier voor de overzichtspagina over de Centrale Keuring 2023.