expand_more
search

CK-nieuws: Cecilia (Bartele 472) kampioen merries voor de sjees

calendar_today 16 september 2023

Met een fantastisch spektakel is Cecilia von Greifenstolz Kroon Sport AAA (Bartele 472 x Beart 411) met Albert Lueks kampioen merries voor de sjees geworden op zaterdag 16 september tijdens de Centrale Keuring in Harich. Albert en Cecilia lieten Jelmer Chardon en Berber uit Amen Kroon AA (Tsjalle 454 x Oege 267) net achter zich.

Mooie strijd

‘Jelmer rijdt altijd op het scherpst van de snede, maar ik wist dat ik echt een fantastische merrie heb, het is haar dan ook meer dan gegund’, liet Albert vlak na zijn overwinning weten. Ook jurylid Ester Reen was vol lof over de top vijf die mocht overkampen. ‘We hebben zo genoten, wat een mooie strijd werd hier gestreden. Dat er vijf van de acht deelnemers mogen overrijden zegt wel iets over de kwaliteit in de baan.’ Toch was de jury, naast Ester bestaande uit Jolanda Slootjes en Jenny Veenstra, unaniem over de nummer een en twee. ‘Cecilia en Berber waren erg aan elkaar gewaagd en af en toe ook echt stuivertje aan het wisselen voor de koppositie. Uiteindelijk was Cecilia net wat scherper in het achterbeen met een constant mooi front.’

Sterke top vijf

Naast Cecilia en Berber mochten nog drie merries overkampen. Op een derde plek eindigde Hendrik Eppinga met Susanne Model Sport AAA (Norbert 444 x Wikke 404) met daarachter Jelle van der Weide en Maeije Blomke fan Stal Redia Sport AA (Jisse 433 x Abel 344). De vijfde plek was voor Age Okkema en de kersverse Kroonmerrie Bernau fan ‘e Herdershoeve Ster Sport AAA (Jehannes 484 x Stendert 447).