expand_more
search

CK Nieuws: Luxe Yez (Teun 505) kampioen merrieveulens 2023

calendar_today 14 september 2023

En daar was het tweede kampioenslint van de Centrale Keuring 2023 op donderdag 14 september in Harich. Yez fan de Marrewyk (Teun 505 x Beart 411) is het allerbeste merrieveulen van dit keuringsseizoen. Reservekampioen werd Wilma A.L. (Gosse 526 x Hessel 480).

Rastype en kracht

Jolanda Slootjes sprak het publiek toe namens de jury bij de beoordeling van in totaal  negen merrieveulens in de kampioensring: ‘ik vind dat we onszelf wel een complimentje kunnen geven als jury, want wat hebben we een mooi koppel merrieveulens in de ring.’ Dankzij een sprekend hoofdje, een luxe bouw en een lichtvoetige draf werd Yez, gefokt en in eigendom van K.E. Bouma uit Drachtstercompagnie, de uiteindelijke CK kampioen.

Negen veulens in de kampioensring

De kampioensring is bekend terrein voor Keimpe Bouma en zijn merrie Reina W. Ster (Beart 411 x Sape 381). De tienjarige merrie liep namelijk vorig jaar ook mee, toen haar Nane 492 zoon Tomaz fan de Marrewijk (Jehannes 484) kampioen werd bij de hengstveulens. Naast Yez en Wilma, gefokt en in eigendom van Ate Leijendekker uit Witmarsum, mochten nog negen merrieveulens zich van hun beste kant laten zien in de kampioenskeuring.

Kampioen veulen uit een stamboekmerrie

Er was nog een kampioenslint te vergeven op de eerste dag van de Centrale Keuring. Verschillende eerste premieveulens van een stamboekmerrie liepen mee vandaag in Harich, nadat zij eerder dit keuringsseizoen al in het zonnetje werden gezet tijdens de fokdagen door het gehele land. De sterkgebouwde en ruim stappende Yesper R.S. fan Top en Twel (Alwin 469 x Brandus 345) mocht het opnemen tegen Zena fan Preiss (Pier 448 x Door) om uit te maken wie het allerbeste veulen uit een stamboekmerrie zou worden. Zena, gefokt en in eigendom van Thomas Preiss uit het Duitse Kevelaer ging er uiteindelijk met deze eer vandoor.