expand_more
search

CK Nieuws: Opwaartse Wietse kampioen hengstveulens 2023

calendar_today 14 september 2023

De allereerste kampioen van de Centrale Keuring 2023 is bekend! Wietse fan Fjildsicht (Herre 524 x Harmen 424) werd op donderdag 14 september tot kampioen van de hengstveulens gekroond. Het reservekampioenschap was voor Yip fan Dulve (Ulbrân 502 x Tsjalke 397).

Langgelijnd en opwaarts

‘We hebben met veel plezier vandaag deze kwaliteitsvolle veulens gekeurd’, begon jurylid Annemieke Elzinga namens de jury de beoordeling. ‘De kampioen is een langgelijnd veulen met een sterke, opwaartse draf, namelijk nummer 5: Wietse fan Fjildsicht!’ Deze uitslag zorgde voor een vrolijke uitbarsting langs de ring van fokkers en eigenaren Gert van Dijkhuizen en Margriet Griffioen uit Follega.

Acht veulens in de kampioensring

Het was vanochtend nog helemaal niet zeker dat Wietse ook daadwerkelijk in de ring zou verschijnen vertelt Margriet Griffioen tijdens het in ontvangst nemen van de bloemen en de sjerp. ‘Hij liet zich heel slecht vangen vanochtend en stond al bijna in de sloot. Ik wilde hem laten lopen maar Gert was vastbesloten, hij gaat mee! En nu dit, geweldig.’ Naast de kampioen en reservekampioen, gefokt en in eigendom van Gabriëlle van Tilborg uit Wijk en Aalburg, mochten nog zes hengstveulens deelnemen aan het kampioenschap, waarbij Herre 524 en Alwin 469 tekende voor het vaderschap van de helft van de kampioensring.