expand_more
search

CK-nieuws: Rosamunde (Arent 515) met rake klappen naar twenterkampioenschap

calendar_today 14 september 2023

De tweejarige Rosamunde fan de Veluwe (Arent 515 x Alwin 469) is uitgeroepen tot kampioen bij de twenters op de Centrale Keuring. De twenter, gefokt door Menno Gorter uit Tiel en in eigendom van Stoeterij Galloper is langgelijnd, heeft een sprekend oog, ruimte in bewegingen en veel zelfhouding, zo lichtte jurylid Annemieke Elsinga toe.

Lichtvoetige Pien

Het reservekampioenschap bij de twenters was voor de jeugdige Pien fan H.M.V. (Auwert 514 x Alwin 469) die met veel balans en lichtvoetig door de zonovergoten piste in Harich draafde. Pien – haar moeder is een volle zus van Tiede 501 –  is gefokt en in eigendom van Friesenstal fan HMV, van Henny en Marijke Vloedgraven.

Vijftal in kampioenskeuring

‘Een goede en prachtige rubriek’, complimenteerde Annemieke Elsinga het vijftal twenters dat in de baan verscheen voor het kampioenschap. Naast Rosamunde en Pien hoorde ook Silke van de Polderhoeve (Tymen 503 x Markus 491), Sannie uit Nooitgedacht (Ulbrân 502 x Tsjalle 454) en Rynske (Matthys 504 x Doaitsen 420) bij het vijftal paarden dat uitgenodigd was voor de kampioenskeuring.

 

 

Meer nieuws