expand_more
search

CO Blog: Uitgesteld zadelexamen Obbe en aangespannen trainingen

calendar_today 25 oktober 2023

Met nog drie weken te gaan tot het einde van het Centraal Onderzoek stijgt niet alleen de spanning maar wordt er momenteel ook meer gefocust op aangespannen trainingen in Exloo. Tien hengsten worden voornamelijk in het tuig en aan de longe getraind terwijl een hengst, Obbe fan ‘e Lange Ekers Ster (Teun 505 x Hessel 480) nog in zijn zadelgedeelte zit.

Uitgesteld examen

Het zadelexamen voor Obbe stond gepland voor aanstaande vrijdag 27 oktober, zes weken na zijn incheck, maar zal uitgesteld worden omdat de hengst momenteel niet helemaal fit is. De nieuwe datum zal tijdig gedeeld worden. Vrijdag zullen wel de gastmenners voor de eerste keer plaatsnemen op de bok. Demi van Nispen en Ito Werkman nemen de leidsels in handen om de hengsten uit te proberen, een week later wisselen ze van hengst. Hiermee bereiden de hengsten zich voor op het eindexamen van het Centraal Onderzoek wat zal plaatsvinden op zaterdag 11 november in Exloo.

Aankomst Jeroen Poll

Aankomend weekend zal ook hengst nummer twaalf zijn intrek nemen in de stallen in Exloo. Jeroen Poll Ster Sport Elite (Anders 451 x Folkert 353) mag het Verkort Onderzoek afleggen. Zijn test bestaat vooral uit onderzoek naar zijn karakter, zowel op stal als tijdens het gebruik. Jeroen wordt in Exloo door zijn eigen ruiter en eigenaar Peter Spahn getraind, waarbij hij eenmaal gereden gaat worden door een gastruiter.