expand_more
search

Dag 1 fokdag It Fryske Greidhynder : Wytske (Herre 524) en Yke Douwe (Markus 491) kampioen bij de veulens

calendar_today 28 juli 2023

Op vrijdag 28 juli werd Wytske fan de Lits (Herre 524 x Haitse 425) kampioen merrieveulens tijdens de eerste dag van de fokdag van Fokvereniging It Fryske Greidhynder in Warga. Het allerbeste hengstveulen van de dag was Yke Douwe E. (Markus 491 x Pier 448). In totaal kregen zeven veulens een eerste premie.

Yke Douwe ook beste veulen uit stamboekmerrie

Op het complex van de WB Stables in Warga werden vrijdag 31 veulens gekeurd door juryleden Jolanda Slootjes en Ester Reen. Bij de hengstveulens werden twee veulens beloond met een oranje lint. Naast de kampioen kreeg ook Yge fan d’Ald Loop (Ulbe 506 x Wylster 463), gefokt en in eigendom van W.Y. de Boer uit Achlum, een eerste premie. Voor Yke Douwe was het dubbel feest; naast het kampioenslint kreeg het hengstje van Elina de Groot uit Tjalleberd ook de extra prijs voor beste veulen uit een stamboek- of veulenmerrie.

Vijf merrieveulens met een eerste premie

Bij de merrieveulens konden er vijf eerste premies worden uitgedeeld. Herre 524 tekende naast de kampioen Wytske, gefokt en in eigendom van Albert Minkema uit Houtigehage, voor nog een eerste premie. Ook dochters van Alger 522, Teun 505 en Ulbe 506 gingen met een oranje lintje naar huis.