expand_more
search

Dag 1 Schijndel: zeven veulens met een eerste premie

calendar_today 31 juli 2023

Op zondag 30 juli presenteerden zich op de fokdag van Het Friesche paard Zuid Nederland 34 veulens voor juryleden Manuel Gasseling, Ulrike Beissner en aspirant Maartje Nagtegaal. Daarvan kregen er zeven een eerste premie, drie hengstveulens en vier merrieveulens. Vier hiervan mogen zich melden voor de kampioenskeuring op maandag 31 juli.

Hengstveulens Ysbrand en Yst naar kampioenskeuring

Drie hengstveulen en vier merrieveulens kregen het felbegeerde oranje lint. Bij de hengstveulens waren dat Yip fan Dulve (Ulbrân 502 x Tsjalke 397) van Gabriëlle van Tilborg en Yst van de Maaskanthoeve (Martzen 521 x Stendert 447) van Harrie en Faisca van Rossum. De derde eerste premie was voor Ysbrand R (Faust 523 x Alke 468) van de familie Raaijmakers. Ysbrand en Yst kregen een uitnodiging voor de kampioenskeuring op maandag.

Merrieveulens Xena en Wemke naar kampioenskeuring

Bij de merrieveulens gingen vier veulens met een oranje lintje naar huis. Xena van de Meikade (Tiede 501 x Tjebbe 500) van Willem Lokhorst en Wemke T. (Auwert 514 x Beart 411) van Willem Toonen kregen daarbij een uitnodiging voor de kampioenskeuring.
Een eerste premie was er ook voor Yfke WB (Alger 522 x Jurre 495) van Herman ter Wijlen en Yente van de Broekstraat (Omer 493 x Alwin 469) van P.H.S./I.C.A. Roelofs van de Laar.