expand_more
search

De Zeeuwse Koudum: met dubbele winst naar een plek in de finale

calendar_today 29 augustus 2023

Zondag kwamen de dressuurruiters naar Koudum voor een selectiewedstrijd van De Zeeuwse Verzekeringen KFPS dressuurcompetitie. Een aantal amazones wist dubbele winst te rijden, beide proeven te winnen en zo verzamelden ze kostbare punten voor de finale die 23 september in Ermelo plaatsvindt.

B en L: Jantine en Gebrich

Jantine de Vries en Jeannette ‘H (Wimer 461) wonnen de B-dressuur, zowel de eerste als de tweede proef. Silke Heida met Emma út de Westereen (Tymon 456) wist in de selectie wedstrijdi de tweede meeste punten te halen.
In de L1 sloeg Gerbrich Elgersma met Klaske van de Egberdina Hoeve (Jehannes 484) een dubbelslag. Ze werden twee maal eerste voor Tess Dedden met Jailey Jede (Mees 497) en als derde eindigde Byonne van der Land met Lucas van de Terpen (Menne 496).

L2: Thea en Belinda winnen

In het grote veld van L2 ruiters reed Thea Dijkstra zich met Jietse van Autofarm (Alwin 469) naar een eerste plaats met 202 punten. Belinda vd Meulen-Sijbesma schreef met Hotse fan Tekla State (Jehannes 484) ook een proef op haar naam en werd in de andere proef tweede. Janna Kes met Stal Okkema’s Hidde (Omer 493) werd ook een keer tweede.

Thea en Tess rijden twee keer winst

Thea Dijkstra had een mooie dag. Ze reed met Doris van Autofarm (Michiel 442) in beide proeven naar de overwinning in de Z1, Monique Brandsma-Van der Meij met Stal Brandsma’s Diederik (Jehannes 484) kwam op de tweede plek, in de tweede proef werd Bodien Grijpstra met Matsje BV (Gjalt 426) tweede.
De gecombineerde klasse van M1 en M2 betekende een eerste plaats voor Tess Dedden en Evelyn P (Nane 492) en dat herhaalden ze in de tweede proef. Jelmer Ketelaar met Hendrik fan’e Ridderdijk (Alwin 469) kwamen op de tweede plek, in de andere proef was het Manon Veenstra met Dreamgirl fan Stal Shakira (Hessel 480) die tweede werd.

Z2: Susan en Diesel, Miranda en Adam

In de Z2 waren Susan Wind en Diesel Galloper (Omer 493) goed op stoom. Een proef kwamen ze op kop, met Miranda Venema-Niemarkt met Adam van de Noeste Hoeve (Tsjalle 454) op een tweede plek. In de andere proef waren de rollen opgedraaid.

Binnenkort finalelijst

De organisatie zal binnenkort de selectie bekend maken die in Ermelo in de finale van De Zeeuwse Verzekeringen dressuurcompetitie mogen meerijden.