expand_more
search

De Zeeuwse Lunteren: dubbele winst voor Rachel Haalstra en Germa Hol

calendar_today 21 juni 2023

De selectiewedstrijd voor De Zeeuwse verzekeringen KFPS dressuurkampioenschap op zaterdag 17 juni in Lunteren was bijzonder druk bezet. De nakomelingen van Tiede 501 vielen op in de L1 en L2, Rachel Haalstra en Germa Hol haalden een dubbelslag binnen.

Sterke prestatie Rowie Rooth

In de L1 eindigde Fleur Bos op kop met Vloraine Boszorg (Beart 411), op de hielen gezeten door Rowie Rooth die twee paarden in deze klasse startte. Met Kaila fan de Groenesteegh (Tiede 501) haalde ze 197,5 punten, met Witha fan de Groenesteegh (Hette 481) 196 punten wat haar de tweede en derde plaats opleverde. In de tweede proef wisten Rowie en Kaila zelfs met 205 punten de koppositie te halen.De tweede plek was voor Irina Velema met Janske van ’t Spek (Menne 496), Maartje Huitink met Hobke v.d. Peester Hoeve (Markus 491) werd derde.

Dubbelslag Germa Hol

In de L2 was het Germa Hol die goede zaken deed. Ze eindigde met Jesper (Tiede 501) tweemaal op kop, met 202,5 en 214,5 punten. Ook de tweede plaats werd tweemaal door dezelfde amazone bezet: Carla Gaal met Gitte M. (Bartele 472). Derde werd Iris Receveur met Doutzen (Reinder 452) en Nikki Meenderink werd met Daimond M (Julius 486) derde in de tweede proef.
In de M2 was het stuivertje wisselen tussen Marion De Kuiper-Metz met Rein (Norbert 444) en Marissa Schrauwen die Fennaa van Raepshille (Epke 474) beiden naar een overwinning in een proef reden. Marissa werd in de andere proef tweede, Merel van Merkensteijn met Yzer fan Merkensteijn (Hessel 480) werd ook tweede.

Twee maal winst voor Rachel Haalstra

In de M1 haalde Rachel Haalstra met Hugo van de Hynderwente (Alwin 469) een dubbele overwinning. Zenja Ottens met Birk van de Vosjes (Alwin 469) werd twee maal tweede en daarmee haalden de dames mooie punten binnen voor het tussenklassement.

In de sterk bezette Z1 waren het Tahnee Visser en Yersie C (Hessel 480) die de koppositie verdienden. Met 223,5 punten werden ze eerste, gevolgd door Manon Engelbert met Gabriëlla (Olgert 445) die de tweede proef op haar naam schreef. Rowie Nijenhof-Simonse werd met Silke van het d’olde lantschap (Wolfert 467) derde en dat gold ook voor Myrthe Roos Egbertzen met Waylen (Hette 481).

B-dressuur: Jan en Eefke twee maal tweede

Ook Varisha Saheblal met Jelke van de Pôle (Nane 492) ging naar huis met een eerste plaats. Ze kwamen uit in de B, waar Jan van Rinsum met Eefke van Bemmer (Alwin 469) tweede werden. De tweede proef was voor Noortje Wegman met Pieter (Julius 486), Jan en Eefke toonden vormbehoud en werden opnieuw tweede.

Arent 515 op kop in ZZ-Licht

In de ZZ-Licht waren er in één proef twee kandidate. Marijke Boelen en Arent 515 reden naar de eerste plek met Jan Diteweg met William Black Stables (Bartele 472) op plaats twee. In de tweede proef kwamen Jan en William in de ring en dat betekende meteen ook de overwinning.