expand_more
search

De Zeeuwse Schijndel: punten halen voor de finale

calendar_today 31 juli 2023

Tijdens de fokdag van Het Friesche paard Zuid Nederland op zondag 30 juli is er een selectiewedstrijd gereden voor De Zeeuwse Verzekeringen KFPS dressuurcompetitie. De een-na-laatste selectiewedstrijd betekende dat de combinaties er gebrand op waren punten binnen te halen. Dat leverde een uitslagenlijst op waarbij de kopgroep een variatie aan namen kende.

Twee maal winst voor José en Igor

Dat gold niet voor twee klassen. In de ZZLicht won Martine Dijckmans met Ytze B.V. (Rindert 406) tweemaal met 221 en 212 punten.
In de klasse L2 wist José van Haaren met Igor van Kreterenhof (Alwin 469) tweemaal de meeste punten bij elkaar te rijden. Iris Receveur met Doutzen (Reinder 452) en Germa Hol met Jesper (Tiede 501) kwamen op de tweede plek.
In de drukke L1 kwam Renske Slotman met Hearre fan ‘e Sjongedyk (Jehannes 484) met 206 punten op kop. Robin van de Boogaard met Trinity VDB (Uldrik 457) op de tweede plaats, met daar kort achter Parel van Rooijen met Hessel (Meinte 490) en Ingeborg van der Linden met Dieke Galloper (Epke 474). In de tweede proef kwam Femke van Rooij met 213 punten op kop met Cornelis Oprecht (Alwin 469). Anouk Noyens met Ella van ‘t Molenhuis (Epke 474) werd tweede, gevolgd door Ingeborg van der Linden die met Dieke de derde plaats bezette.

Debby succesvol in de M en de Z

De gecombineerde klasse Z1/Z2 zorgde voor een spannende strijd waarbij Debby de Graaf met Zerafina Black Stables (Bartele 472) op kop kwam, gevolgd door Britt Dekker met Johnny TKJ (Jehannes 484) en Maureen Okken met Wybren fan Mokum (Alke 468) op de derde plek. In de tweede proef wist Maureen met Wybren de meeste punten te scoren en kwam Judith Boerstal – van de Lockand met Tara (Bartele 472) op de tweede plek, gevolgd door Debby en Zerafina.
Debby was ook succesvol in de gecombineerde klasse M1/M2. Met Drys ut de Westereen (Omer 493) reed ze naar de koppositie van de eerste proef. Susanne van Kasteren met Guus (Hette 481) kwamen op plek twee, gevolgd door Demi van Nispen met Eebert DVN (Nane 492). Demi wist ook in de top drie van de tweede proef te rijden met wederom een derde plek. Ingrid van Es met Herke H (Jouwe 485) kwamen hier op kop. Esmeray Ijbema en Florian Bram P.E.(Tsjalle 454) werden tweede.

Sophie en Lieke in de B

In de klasse B waren het twee amazones die één en twee werden. Sophie Budel haalde met Ykje fan ‘e Alde Ryd (Tsjalke 397) de eerste en de tweede plek. Dat gold ook voor Lieke van Zon met Ypke van de Hoeksche Hoeve (Bartele 472).