expand_more
search

De Zeeuwse Vorden: Frouke Milder en Tahnee Visser gaan voor dubbelslag

calendar_today 12 juni 2023

De selectiewedstrijd van De Zeeuwse verzekeringen KFPS dressuurkampioenschap op zondag 11 juni in Vorden betekende dubbele winst voor Frouke Milder en Tahnee Visser.

Hitteprotocol in actie

in verband met het hete weer werd de selectiewedstrijd in twee etappes verreden. De M- en Z-ruiters kwamen in de ochtenduren vanaf 8 uur in de baan. De klasse B en L was ‘s avonds om half zeven aan de beurt. Daarbij had Dressuurstal Seren ook de binnenrijbaan beschikbaar waar het koel inrijden was.

Dubbele winst voor Frouke en Teun

Dubbele winst was er in de M1 voor Frouke Milder met Teun (Norbert 444) die tweemaal een score van 187,5 op haar protocol kreeg. De tweede plek was twee maal voor Tahnee Visser met Hardy fan ‘e Lytse Generael (Jehannes 484).
Tahnee kwam ook in de Z1 aan de start met Yersie C (Hessel 480) die met 228,5 en 222 punten twee keer op kop kwam. In beide proeven was de tweede plek voor Rowie Nijenhof-Simonse met Silke van het d’olde lantschap (Wolfert 467). Daarmee deden de dames goede zaken voor het tussenklassement dat te vinden is op de website. 

Combinatie klasse met B en L

In de klasse B en L kwamen 10 amazones aan de start. De beste score in de ene proef werd gereden door Renske Slotman met Hearre fan ‘e Sjongedyk met 233 punten.
Maaike Smits kwam ook uit in de L1-dressuur en werd met Jitse K tweede. De derde plaats was voor Sophie Budel met Ykje fan ‘e Alde Ryd die in haar B-proef 211,5 punten liet noteren.
In de tweede proef waren het Sophie en Ykje die op kop gingen. De tweede plaats bezette Lotte Veldkamp met Ad die 196 punten in haar L2 proef neerzette. Maaike Smits werd derde met Jitse in de klasse L1.

Finale 23 september

Komende maanden volgen er nog negen selectiewedstrijden, met de laatste op 27 augustus in Koudum. De finale vindt plaats op zaterdag 23 september in Ermelo.