expand_more
search

Diesel Arent 515 pakt jeugdkampioenschap

calendar_today 14 januari 2023

Met een sterk achterbeen en een steeds fraaier uitleggend voorbeen draafde Arent 515 met verve naar het kampioenschap bij de jongere hengsten. Herre 524 werd – met schwung- reservekampioen.

Herre 524
KFPS Hengstenkeuring 2023
© DigiShots

Wat een kwaliteit bij de jongere hengsten, maar ook ‘wat een hele lastige klus’, zo vatte Sabien Zwaga het kampioenschap bij de jongere hengsten samen. ‘Het is niet alleen bouw en draf, maar ook ras, beenwerk en stap. En de ene blinkt uit in de stap, ander blinkt uit in bouw. De ene presteerde ’s ochtends beter, ander behield zijn vorm de hele dag……’

Diesel Arent 515 op stoom

In de kampioenskeuring ging het tussen Arent 515 die de laatste ronden als een diesel steeds beter op toeren kwam en de benen steeds fraaier van de vloer kreeg. En dan was er natuurlijk nog de kampioen van 2022, die Herre 524 kwam zijn titel verdedigen en overtuigde met een sterke en constante presentatie met veel cadans.

Power, bravoure en jeugd

De power van Gosse 526, de – elke klap is raak – Jimte 533, het bravoure van Hildwin 528, de keuze was reuze. Het fraaie voorkomen van Auwert 514. Uiteindelijk kwamen er negen fraaie hengsten in de baan voor het kampioenschap bij de jonge hengsten.
Tjebbe 500 maakte indruk met zijn jeugdige uitstraling, Foeke 520 liet een sterk optreden liet zien en het stoere optreden van Hildwin 528 en dan was er ook nog Jimte 533 die heel constant presenteerde. Fraaie jonge hengsten waarbij de vorm van de dag bepalend was.  Deze zaterdag hadden Arent 515 en Herre 524 die vorm.