expand_more
search

Dressuurcompetitie Heeze: via het tussenklassement naar een finaleplek

calendar_today 17 december 2023

Op zondag 17 december vond in Heeze een selectiewedstrijd plaats van de Horses2fly KFPS sportcompetitie dressuur. Voor een aantal deelnemers hét moment om zich nog in het tussenklassement te vestigen, anderen verstevigden hun positie op weg naar een finaleplek.

Klimmen en debuteren in het tussenklassement

De gecombineerde Z2/ZZ Licht was voor Tanja van Meersbergen met Appy (Jasper 366) die in de ZZ Licht naar 214 punten reed. Debby de Graaf won met FHS Epke H (Hessel 480) de tweede proef met 206 punten in de Z2.
In de Z1 werd de eerste proef gewonnen door Chaline Hensen met Evy Galloper (Markus 491). De tweede proef kende twee deelnemers en daarvan wist Sygrid Grotenhuis met Tjadrick V (Tsjalle 454) de meeste punten te scoren. Beide amazones klimmen daarmee in het tussenklassement van de dressuurcompetitie.

M1/M2: Margreet en Wouter, Isabelle en Hummer

Ook de M1/M2 was met 11 deelnemers gecombineerd. De tweede proef was voor Margreet Pullen met Wouter ut ‘e Mieden (Reinder 452) die in de M1 195 punten noteerde. Roos van Bodegom werd met Andele VW fan ‘t Hoogeland (Hessel 480) tweede en derde. In de eerste proef werden Margreet en Wouter tweede achter Isabelle Vroomans die met Hummer (Elias 494) een M2 proef reed en met 197,5 punten op de eerste plaats kwam. Isabelle noteerde hiermee haar derde overwinning en lijkt verzekerd van een finaleplek, en die finaleplek lijkt ook zeker voor Margreet.

L2: Femke en Cornelis en Debby en Kjeld

Femke van Rooij werd met Cornelis Oprecht (Alwin 469) eerste in de L2 met 206,5 punten en krijgt daarmee haar tweede 70 punten in het tussenklassement. Kort daarachter met een punt verschil kwam Germa Hol met Jesper (Tiede 501). De tweede proef won Debby de Graaf met FHS Kjeld (Alwin 469) met 204 punten en dat zorgt ervoor dat ze in de race is voor een finaleplek in deze dressuurcompetitie.

L1: dubbelslag voor Sanne en Heppie

De L1 was de best bezette rubriek en kende met Sanne Klauwers en Heppie (Alwin 469) een dubbele winnaar. Ze reden 206 en 196,5 punten bij elkaar en daarmee krijgen ze een mooie plek in het tussenklassement. Tweede werd Lindsey Vandamme met Ela van de Demro Stables (Tsjalle 454) en Alani Buininx met Bonne (Bartele 472) werd derde. In de tweede proef kwamen Lindsey en Ela op de derde plek. Hier werd Floor Provoost met Yade (Rindert 406) tweede en daarmee haalden de amazones in deze klasse kostbare punten binnen voor het tussenklassement.

Tweemaal Margriet en Chavi in de B

Ook de B-dressuur kende tweemaal dezelfde winnaar. Margriet Louwen haalde met Chavi (Pier 448) 189 en 198,5 punten en met tweemaal de koppositie klimt ze flink in het tussenklassement. Tweede werd Christine Weinert met Driske Rjitske P (Onne 376) en in de tweede proef was deze plaats voor Noortje Bakker met Doutzen van Zomerstaete (Thorben 466)

Nog vijf selectiewedstrijden

In Heeze zal eind januari nog een selectiewedstrijd verreden worden en dat gebeurt op nog vier andere locaties. In totaal zijn er nog vijf selectiewedstrijden tot aan de finale die van 16 tot en met 18 februari 2024 in Sonnega verreden gaat worden.