expand_more
search

Elias 494 sluit wedstrijd carrière af met kampioenschap op NK Friese paarden

calendar_today 23 september 2023

Marc Peter Spahn heeft met Elias 494 de Zware Tour gewonnen op De Zeeuwse Verzekeringen KFPS Dressuurkampioenschap op zaterdag 23 september op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo.

Ambassadeur Friese paard

Met ruim 70% in de Grand Prix sloot de KFPS stamboekhengst ook meteen zijn wedstrijd carrière af, zo kondigde Peter aan nadat hij het kampioenslint omgehangen had gekregen. ‘Na zes jaar op het hoogste dressuurniveau is het nu de tijd om een stapje terug te doen’, aldus een geëmotioneerde Peter die het publiek helemaal verraste met de aankondiging dat Elias 494 in Ermelo met het Nederlands kampioenschap ook zijn laatste wedstrijdproef liet zien. ‘Vandaag leek het me nog een mooie dag voor een laatste kampioens-ereronde.’ De 14-jarige internationale dressuurtopper was een waarachtig ambassadeur in de dressuursport, zowel in binnen- en buitenland, en het paradepaardje voor het Friese paard.

Zilver voor Olmo, brons voor Parel

Het zilver in de Zware Tour ging naar Mark van Leeuwen met Olmo Fan S (Uldrik 457) die in de InterII bijna 67% liet noteren, met Nienke Schrale en Parel (Goffert 369) op het brons met 63,6%.