expand_more
search

Gilbaert en Cecilia pakken eerste competitiepunten in Horses2Fly indoortuigcompetitie

calendar_today 8 oktober 2023

De start van de Horses2Fly indoor tuigcompetitie vond plaats in Tolbert. De competitie zal deze winter bestaan uit een tweetal klassen. De grootste rubriek is de groep 4-5-6 jarigen en de rubriek voor Young Riders is de tweede klasse.

Mooi debuut

Gilbaert von Seenland (Epke 474) van Ralf Munitz uit het Duitse Hosena is geen onbekende meer. De hengst verscheen al meerdere malen voor de ogen van de Hengstenkeuringscommissie maar kwam tot op heden nog niet in aanmerking voor een dekbrevet. Zijn tuigdebuut begon uiterst succesvol. Richard Hofstra werd gevraagd de hengst uit te brengen. Ondanks dat hij de hengst nog maar pas op stal heeft staan, kwam hij goed voor de dag in deze eerste wedstrijd. Gilbaert toonde zich met een mooi front, maar werd vooral geroemd om zijn constantheid. Ook de blijheid die de hengst uitstraalt gaven hem extra credits. Hofstra won deze eerste competitiewedstrijd. Een sterke tweede was KFPS stamboekhengst Gosse 526 (Nane 492) in handen van Radboud Kulsdom. Gosse 526 viel met name op door zijn fijne zweefmoment en ruime passen. Lukas Hoekstra stuurde Fokelien T.J. (Mewes 438) naar een nette derde plaats.

Dames aan de top

De rubriek voor Young Riders startte dit indoorseizoen met een vijftal kanshebbers. Drie heren en twee dames. En juist deze twee dames bleken de sterksten in het geheel. Lieke Lueks won de rubriek. Vorig jaar was ze winnaar van de indoorcompetitie met Rommert 498. Nu reed ze Cecilia von Greifenstolz (Bartele 472) en gaven ze samen een mooi charmant beeld weg. Sam Oudhof mocht met Durk (Tsjalle 454) als tweede opstellen.

Lieke Lueks wint de eerste selectiewedstrijd bij de Young Riders met Cecilia von Greifenstolz (Bartele 472). Foto: Johanna Faber

Bekijk de volledige uitslagen van de rubrieken hier:
https://www.friesetuigpaard.nl/friesland/uitslagen/