expand_more
search

Gosse 526 swingend naar tuigkampioenschap met ‘It Stiennen Hynder’

calendar_today 12 januari 2024

KFPS stamboekhengst Gosse 526 is de overall kampioen van de Horses2fly KFPS sportcompetitie tuigen geworden. Hij haalde het kampioenschap in de klasse van 4-, 5- en zesjarige paarden binnen en hij won de finale van de kampioenen. Kampioen bij de Young Riders werd Sam Oudhof met Durk (Tsjalle 454).

Spannende finale

Na drie selectiewedstrijden was het duidelijk dat er een hele spannende finale aan zat te komen op vrijdag 12 januari in Leeuwarden. Zes finalisten kwamen voor juryleden Jenny Veenstra, Harry de Jong en Fetze Schotanus en zij kozen uiteindelijk voor Gosse 526 die zich dit seizoen heeft ontpopt als een getalenteerd tuigpaard. Gosse 526 heeft net als zijn vader Nane 492 een fantastisch voorbeengebruik en zo kwam de hengst met Radboud Kulsdom aan de leidsels een dag voor de Hengstenkeuring al in de winning ‘mood’.
Het reservekampioenschap was voor Gerrit R.V. (Eise 489) die met Jelmer Chardon de meeste competitie bood aan Gosse 526. Derde werd Koendert fan ‘e Bûtemare (Nane 492) met Iris Sijtsma.

Sam Oudhof – Durk
KFPS Horses2Fly Sportcompetitie Young Riders
© DigiShots

Durk en Sam kampioen Young Riders

Het kampioenschap bij de Young Riders ging naar Durk (Tsjalle 454) die met Sam Oudhof een kroon zet op een prachtig seizoen. Het reservekampioenschap was voor Lieke Lueks met Cecillia von Greifenstolz (Bartle 472).

Janneke Folkertsma – Wikkerdewik fan Hylpen
KFPS Horses2Fly Sportcompetitie Young Riders
© DigiShots

Stijlprijs voor Janneke

De stijlprijs werd toegekend aan Janneke Folkertsma met Wikkerdewik fan Hylpen (Thorben 466). Roos Langendijk en Mieke ter Schure. Aan het einde van het kampioenschap kreeg Johan Hielkema nog een ereronde aangeboden. Hij gaat afscheid nemen als voorzitter van de Horses2fly KFPS sportcompetitie en mocht een in een ereronde mee met Gosse 526.