expand_more
search

Herkeuring Warga: vijf eerste premies, zeven nieuwe stermerries

calendar_today 30 augustus 2023

De herkeuring op dinsdag 29 augustus in Warga leverde voor vier merries een promotie op naar een eerste premie en uitnodiging voor de CK. Zeven merries keerden huiswaarts als kersverse Sterren met een tweede premie en een merrieveulen mocht een oranje lintje in ontvangst nemen.

Fan Hylpen weer succesvol

Nog maar net bijgekomen van al het succes tijdens de fokdag van it Fryske Hynder in Harich afgelopen weekend, kon de familie de Vries uit Hindeloopen alweer een eerste premie stermerrie verwelkomen. Mette fan Hylpen Ster (Menne 496 x Fonger 478) promoveerde namelijk naar een oranje lintje en mag zich dus komen presenteren op de Centrale Keuring, net zoals haar moeder Wilhelmina fan Hylpen Kroon Sport AA (Fonger 478 x Wierd 409). Ook Lopke van de Hogeweg Ster (Tjebbe 500 x Sytse 385), gefokt door J.Koopmans uit Tiel en in eigendom van Stoeterij Galloper uit Berkel en Rodenrijs, maakte de stap van tweede premie Ster naar eerste premie Ster en zal zich in Harich nogmaals van haar beste kant laten zien.

Ook Amber en Kiara naar de CK

Bij de vier jaar en oudere Ster- en Kroonmerries wisten twee dames alsnog een uitnodiging voor de Centrale Keuring te bemachtigen. Amber R.S fan Top en Twel Kroon AA (Alwin 469 x Brandus 345) van R. Schraa en A. Wynia uit Oppenhuizen en Kiara fan de Broekfinne Ster (Jehannes 484 x Jasper 366), in eigendom van A. Kappert uit Ferwert en gefokt door Martha van der Meulen uit Drachten, kregen een oranje lintje toebedeeld.

Oranje lintje voor Ymre

Last but not least mag ook merrieveulen Ymre fan Bloemhof (Tiede 501 x Jehannes 484) van Freddy Bloemhof uit Bolsward alsnog meedingen voor de eeuwige roem van het CK kampioenschap in September in Harich. Ze maakte de stap van een tweede naar een eerste premie.

Promotie en degradatie

Bij de herkeuring in Warga werden in totaal 51 paarden gekeurd, vijftien daarvan maakten promotie en negen gingen een stapje naar beneden in beoordeling. Zie hieronder voor de volledige uitslag van dinsdag 29 augustus.

Uitslag Herkeuring Warga 29 augustus 2023