expand_more
search

Het eerste Friese veulen in 2023 is geboren in Australië

calendar_today 1 januari 2023

Het eerste Friese veulen dat in 2023 is geboren is Willeke fan Friesian Dreams. Het merrieveulen zag het levenslicht bij Michael en Marcella van der Heiden van Friesian Dreams in Mount Jagged, het zuiden van Australië.

Willeke is een et-veulen geboren bij een draagmoeder. Haar vader is veulenboekhengst Ypeus fan ‘e Vesta Hoeve Ster AA (Hinne 427 x Abel 344). De zestienjarige Ypeus komt uit stam 25, uit dezelfde tak waar ook Mintse 384 uit voortkomt. De moeder van Willeke is de zevenjarige Wietske Stal de Oergong Ster (Haitse 425 x Jerke 434)

Altijd wel ergens veulenseizoen

Met Friese paarden in meer dan 70 landen over de hele wereld is altijd wel ergens het veulenseizoen in volle gang. In Australië worden al een maand of twee volop veulens geboren. ‘Een prachtige veulen met lange benen en een mooi edel hoofdje’, schrijven Michael en Marcella van ‘Down Under’ over Willeke. ‘Dat is wat Ypeus altijd fokt. Moeder en dochter doen het goed en liggen allebei in de schaduw van een grote boom in hun wei. Wij zijn super trots op een geweldige fokproduct en Willeke heeft met haar bloedlijn een geweldige toekomt hier in Australië.’

Meer nieuws