expand_more
search

IBOP Warga: Kyra R. (Alwin 469) Kroon, AAA voor Tsjalda (Alwin 469) en Wolkje (Beart 411)

calendar_today 25 oktober 2023

Tijdens de IBOP in Warga op woensdag 25 oktober kon Kyra R. Kroon AA (Alwin 469) Kroon worden verklaard dankzij een score van 80 punten op haar zadelproef. Ook kon er tweemaal het AAA predicaat worden uitgedeeld aan Tsjalda B. Ster Sport Elite AAA (Alwin 469) en Wolkje T. fan ‘e Boppelannen Ster Sport AAA (Beart 411).

Sterk stappende Kyra

De vierjarige merrie Kyra R., gefokt en in eigendom van R. de Jong uit Oudehorne, liet een nette verrichting zien onder het zadel met amazone Joyce Haaijer waarbij haar sterke stap opviel. Deze gang werd dan ook beloond met een 8 door juryleden Hergen van Hall, Jos van van der Wal en aspirant-jurylid Marissa Visser. Ook de balans en souplesse van de Alwin 469 nakomeling kon de jury bekoren en leverde haar tweemaal een 7,5 op.

Promotie voor Wolkje

De achtjarige Wolkje fan ‘e Boppelannen, gefokt door R. en J. Tjeerdsma uit Drogeham, liep al eens eerder een IBOP met haar eigenaresse Heleen de Haas in het zadel. Een jaar geleden werd al een mooie AA score behaald, maar ditmaal deed de combinatie uit Buitenpost er nog een schepje bovenop en konden er 82 punten worden genoteerd. De voorwaartse Beart 411 nakomeling blonk uit in haar stap en impuls, waar ze tweemaal een 8 op scoorde.

Wolkje T. fan ‘e Boppelannen Ster Sport AAA. Foto: Johanna Faber.

Driemaal 8 voor Tsjalda

Ook de voormalig Nederlands kampioen L1 Tsjalda B. liep drie jaar geleden een IBOP die goed was voor het AA predicaat. Samen met JongKFPS fokker van het Jaar en eigenaresse Monique van der Meij – Brandsma uit Witmarsum liet de kersverse Sport Elite merrie vandaag in Warga zien wat ze in haar mars had. Dit werd beloond met een score van 82 punten waarbij drie keer een 8 werd uitgedeeld, namelijk voor haar draf, balans en impuls. De combinatie wordt de komende Phryso, samen met mede-fokker en – eigenaar Abe Brandsma, uitgebreid belicht in een mooie reportage.

Tsjalda B. Ster Sport Elite AAA. Foto: Johanna Faber.

Mooie scores voor Hetwig, Eelke en Jitse

In totaal werden er 12 paarden in Warga beoordeeld. Vijf paarden wisten 77 punten of meer te scoren. Hetwig fan de Hynderwente Ster AA (Hette 481) wist naar 77,5 onder het zadel te lopen. Eelke van ’n Elsmos Ster AA (Alwin 469) en Jitske van de Demrostables Ster AA (Tiede 501) liepen naar respectievelijk 79 en 77 punten in het tuig.

Klik hier voor de volledige uitslag van de IBOP in Warga van 25 oktober