expand_more
search

IBOP Warga : Yikke (Bartele 472) Kroon, AA voor Iliaske (Elias 494), Ewoud (Tsjalle 454) en Jinthe (Jurre 495)

calendar_today 17 augustus 2023

De IBOP in Warga leverde op donderdag 17 augustus een nieuwe Kroonmerrie op; Yikke fan Erberveld Kroon AA (Bartele 472 x Beart 411). De achtjarige merrie, gefokt door B. Veldhuizen uit Putten en in eigendom van J.J.A. Vrolijk uit Ommeren, behaalde 78 punten in de menproef en kreeg daarmee het Kroonpredicaat. Nog eens drie paarden namen een AA notering mee naar huis. De hoogste score haalde Jinthe H fan Jentje’s Pleats Ster (Jurre 495 x Rindert 406) die met haar menproef 81 punten verdiende.

Sterk dravende Jinthe

Juryleden Gotien Sipsma, Jos van der Wal en Ellen van Gastel kregen in totaal dertien combinaties in de baan, waarvan acht onder het zadel en vijf voor de wagen. De hoogste score was voor Jinthe, die kundig werd voorgesteld met Jelmer Chardon aan de leidsels. De merrie, gefokt en in eigendom van J.E. de Groot uit Hilaard, is een nakomeling van Tryntsje Kroon Prestatie AA (Rindert 406) die op weg is naar dubbel Prestatiemoeder met deze uitslag van haar dochter. De Jurre 496 nakomeling maakte indruk met haar draf en souplesse waarop ze maar liefst een 8,5 en een 8 scoorde.

Kroon voor sterk galopperende Yikke

Met 78 punten, waaronder een 7,5 voor galop, schakelen en impuls, wist Yikke in Warga haar Kroonpredicaat veilig te stellen. Met Henk Hammers op de bok liet de merrie haar talent in het tuig zien. Yikke is een nakomeling van Tiësta van de Stoven Ster (Beart 411), die dankzij de score van haar dochter vandaag het predicaat Prestatiemoeder achter haar naam mag toevoegen.

AA voor Iliaske en Ewoud

De tweede hoogste score van de dag was voor Iliaske huyske fan de Fjild (Elias 494 x Mintse ut ‘e Mieden), die met Aimee Weisse in het zadel naar 79 punten liep. De vijfjarige hengst, gefokt door Wilma Veldhuys uit Helvoirt en in eigendom van Laura Rina Kamp uit Renswoude, kreeg op maar liefst vijf onderdelen een 7,5.

Nog een heerschap wist in Warga het AA predicaat te halen, namelijk Ewoud II van de Westfriezenhof Ster (Tsjalle 454 x Mewes 438). De zesjarige hengst die gefokt en in eigendom is van S. Vriend-Boekschoten uit Bakhuizen, liet een nette verrichting zien die hem een 7,5 voor zijn draf opleverde en een mooie score van 77 punten in totaal.