expand_more
search

In memoriam : Gooitzen Wester

calendar_today 18 april 2023

Op vrijdag 31 maart 2023 is op 40-jarige leeftijd paardenman in hart en nieren Gooitzen Wester overleden. Gooitzen was een ware liefhebber van het Friese paard, samen met zijn vrouw Linda Wester-Visser, de kinderen Willem & Lenna, Jurre en Douwina.

Tuigsport succes

Tuigpaardliefhebbers kenden Gooitzen vooral van het rijden met zijn eigen Ulke 338-dochters Hovenierwester Aalwina en Hovenierwester Sterre. Twee merries waar Gooitzen veel mee reed en waar hij in 2014 op de Centrale Keuring ook kampioen tweespan voor de concourswagen mee werd. Met Sterre werd hij in 2015 tevens kampioen ereklasse, regio noord.

Aalwina Sport-Elite

Begin dit jaar schitterde Gooitzen nog samen met Linda in de Friesian Proms, waar hij Aalwina en Ferre voor de sjees had ingespannen. In februari van dit jaar wist Aalwina nog een mijlpaal te bereiken door als derde merrie binnen het KFPS het Sport-Elite predicaat te behalen dankzij een Sportpredicaat in de disciplines mennen, tuigen en onder het zadel. Vandaar dat Aalwina deze komende Phryso extra in het zonnetje wordt gezet met een artikel, een feit waar Gooitzen zeer trots op was en nog heeft kunnen lezen.

Liefde voor het Friese paard

De liefde voor het Friese paard kreeg Gooitzen van huis uit al mee. KFPS stamboekhengst Ulke 338 stond bij vader Willem Wester op stal. Deze hengst was van grote betekenis voor de familie. Als jonge jongen was Gooitzen al veel mee op concoursen en keuringen en zodoende kennen we Gooitzen ook als een correcte voorbrenger van paarden. De liefde voor het Friese paard kon Gooitzen daarna heel goed delen met zijn vrouw Linda die al net zo enthousiast is over het Friese paard. Ook de kinderen Willem, Jurre en Douwina zijn betrokken met het paard. Willem en Douwina hebben zelfs al de eerste meters in de tuigsport gemaakt in de jeugdrubrieken.

Stoeterij HovenierWester

Gooitzen Wester was hovenier van beroep en heeft menig jaar zijn eigen hoveniersbedrijf gehad. Daarnaast bestierde het gezin een opfokbedrijf voor jonge Friese paarden op de ouderlijke boerderij van Gooitzen. Het hoveniersbedrijf en het opfokbedrijf zijn per 1 januari 2022 overgegaan naar een bedrijf, Stoeterij HovenierWester. Dit bedrijf wordt doorgezet door het gezin.

Gooitzen zou vandaag 18 april 41 jaar zijn geworden.

Het bestuur en medewerkers van het KFPS wensen familie, vrienden en kennissen heel veel sterkte toe met dit grote verlies.

Meer nieuws