expand_more
search

Indoor Friesland: Friese paarden dansen in Leeuwarden

calendar_today 23 oktober 2023

Het was genieten geblazen afgelopen weekend tijdens Indoor Friesland in het WTC in Leeuwarden. Niet alleen werd er topsport beoefend in de ring, er waren ook verschillende Friese paarden die zich van hun allerbeste kant lieten zien.

Sterke kür voor Remy en Mees 497

Op zaterdag 21 oktober mochten Hennie Roffel met Remy Martin TKJ (Alwin 469) en Peter Spahn met Mees 497 hun kür op muziek laten zien in de CDI1* Intermediaire I rubriek. Hennie en Remy behaalde een score van 70,05% op hun feeërieke kür met hoge cijfers op hun choreografie en muziekkeuze. Peter en Mees 497 lieten hun ervaring spreken met een passende kür met meeslepende muziek die goed was voor 67,58%.

Dreamhorse

Op zondag 22 oktober schitterden verschillende Friese paarden in de uitverkochte show Dreamhorse van tv-persoonlijkheid Britt Dekker. Natuurlijk had Britt haar eigen Johnny TKJ (Jehannes 484), stamboeknaam Brend Abe fan Galinga State Ster A, een glansrol in het geheel maar ook Paardenpraat-TV collega Benthe Broeren reed in een pas de deux mee met haar Friese paard Bink. Het feest was niet compleet zonder Jelmer Chardon met een dubbelspan in de lange lijnen. Uiteraard stond KFPS stamboekhengst en inmiddels volleerd showpaard Jurre 495 in het span met naast hem een zoon van zijn voormalige collega Eise 489; Gerrit R.V. Ster.

Meer nieuws