expand_more
search

Issa (Alwin 469) kampioen in Zweden

calendar_today 27 augustus 2023

Op de fokdag in Zweden op zondag 27 augustus heeft Issa frân Norrhult Ster (Alwin 469 x Rintse 386) het kampioenlint omgehangen gekregen. De vijfjarige merrie gefokt en in eigendom van Mildred Kronstrand promoveerde van stamboek naar Ster met een tweede premie en legde een IBOP af van 71,5 punten.

Ster tweede premie en IBOP

Juryleden Wil Thijssen en Johan van der Velde kregen in Astorp in Zweden zo’n 15 paarden te beoordelen, én een IBOP. Issa haalde in deze IBOP onder het zadel haar 71,5 punten en een 7 voor haar stap en de impuls. ‘Een goed gebouwde merrie met een horizontale romprichting en een sterke bovenlijn’, beschrijft Wil Thijssen. ‘Zowel in stap als in draf maakt ze ruimte en heeft een goed ondertredend achterbeen.’

Sipke 450-dochter veulenkampioen

Het kampioenslint voor het beste veulen ging naar Yggdrasil van Fraza (Sipke 450 x Ait 410), gefokt en in eigendom van Amanda Zetterberg. Het merrieveulen kreeg een tweede premie.

Ster voor Alien

Op de keuring kreeg nog een merrie het Sterpredicaat. De zevenjarige Alien van het Binnenveld Ster (Alwin 469 x Tetse 394) van Amanda Westbroek kreeg een Ster met een tweede premie.

Meer nieuws