expand_more
search

Jara fan Dulve (Alwin 469) kampioen merries Friesian Talent Cup

calendar_today 12 januari 2023

Jara fan Dulve Ster (Alwin 469) is op donderdag 12 januari in Leeuwarden kampioen van de merries geworden bij de Friesian Talent Cup 2023. De vierjarige merrie, in eigendom van Jeffrey en Mary Ann Marrs uit de Verenigde Staten, werd voorgesteld door amazone Demi van Nuys en door de jury geroemd om haar zelfhouding en actieve achterbeen.

Kwaliteitsvolle paarden

Vlak achter Jara en Demi eindigden Janneke van de Wickeschliede (Menne 496), gefokt en in eigendom van Stephanie Dietrich uit Meinerzhagen, en Ingeborg Klooster, die complimenten kregen van de jury voor hun fijne samenwerking en de kwaliteit in beweging. Als derde werden Lobke fan der Byl Kroon AAA (Alwin 469) en Lisanne Veenje geplaatst, een combinatie met veel kwaliteit in draf en galop, maar nog winst kan behalen in kracht. Lobke is in eigendom van Willem Lokhorst uit Ederveen die vandaag die troeven in de finale had.

Genoten

De jury van de Friesian Talent Cup, vandaag bestaand uit Bart Bax, Kim Jacobi en gastjury Monique Peutz waren vol lof over de deelnemende merries in de finale van alweer de achtste editie van deze jonge paarden competitie. ‘We hebben met zijn drieën enorm genoten, echt kwaliteitsvolle paarden in de ring! Sommigen hadden iets last van spanning,maar dat konden de amazones mooi snel oplossen. We hebben met plezier gejureerd’, aldus een tevreden Monique Peutz.

Klik hier voor de volledige uitslag van de finale merries van de Friesian Talent Cup 2023