expand_more
search

Jehannes 484 zweeft naar kampioenschap oudere hengsten (met video)

calendar_today 13 januari 2024

Vol kadans, fraai in zijn front en met schwung zweefde Jehannes 484 naar het kampioenschap bij de oudere hengsten op de Hengstenkeuring 2024. Voor de 13-jarige hengst van Stal de Mersken is het de vierde keer dat hij een kampioenschap in ontvangst mocht nemen. Op zaterdag 13 januari kreeg hij zijn halfbroer Tymen 503 – ook een zoon van Tsjalle 454 – als reservekampioen naast zicht.

Titanenstrijd

‘Een hengst moet je kippenvel bezorgen’, zo trapte Sabien Zwaga af. ‘En we kijken naar het totaalplaatje.’ Het werd een titanenstrijd bij de oudere  hengsten. Het was zes keer genieten. De zes oudere hengsten draafden twee rondjes voor de jury. Er werd natuurlijk naar Jurre 495 gekeken, zou hij of hij zijn zesde titel zou kunnen binnenhalen? Hij stond er blakend voor en had op de Jubileum Show de baan goed kunnen verkennen. En Alwin 469 dan? Ook hij deed mee in de shows en zijn fans waren als wind in de rug. Maar de 16 jaren beginnen ook te tellen als je al vier dagen druk bent. En wat te denken van de aangename verrassing van Meinte 490 die zich met veel balans bij de beste zes voegde….

Totaalplaatje

Het totaalplaatje van Tymen 503 en Jehannes 484 spraken de jury het meest aan. Jehannes liep vol zelfvertrouwen zijn rondjes en daarmee in één streep naar het kampioenschap bij de oudere hengsten. Tymen 503 verdiende zilver met zijn gouden draadje.