expand_more
search

Jelle van der Weide pakt zege met Jesse J van de Weidhoeve

calendar_today 18 mei 2023

Op de grasweide van kasteel Hoekelum in Bennekom vond Concours Hippique Bennekom plaats op Hemelvaartsdag. Een aantal tuigpaardrijders reisde af naar het Gelderse evenement.

Eerste seizoenszege

De tweede selectiewedstrijd van de KFPS-Nieuwelingencompetitie stond ook op het programma van het concours. Na al een hele sterke eerste indruk op de eerste wedstrijd in Lunteren, werd in Bennekom opnieuw duidelijk dat de competitie dit jaar kwalitatief heel sterk is. Van de eerste tot de laatste blijft het een lust om naar te kijken. In de overkamping in Bennekom kwamen Jasper van Manen met Gys (Tsjalle 454) en Jelle van der Weide met Jesse J van de Weidhoeve (Nane 492) met elkaar in de race om de hoogste eer. Tot aan de laatste meters van deze overkamping bleef het spannend, maar pakte uiteindelijk Jelle de zege omdat Jesse J toch het beste overeind bleef.

Andere rubrieken

De goed bezette limietklasse werd een overwinning voor GPD Aron (Jouwe 485) met Augustinus Hoekstra die gedurende de wedstrijd steeds meer ging showen en houding wist te maken. De ereklasse werd gewonnen door Wiesje van der Woude met Durk (Tsjalle 454) die er goed in slaagde deze keer het tempo beheersbaar te houden. Mechteld van der Kooi won met Tjitte VDK (Andries 415) de damesklasse en pakte voor de tweede keer op rij ook de prijs voor het schoonste geheel. De afsluitende rubriek werd een mooie overwinning voor de nieuwbaken rijder André van der Staal die GPD Fokke (Nane 492) en GPD Hylke (Rommert 498) als meest gelijke span kon laten tonen.

André en Anneke van der Staal, blij verrast na diens eerste overwinning op een tuigconcours. (Foto: Johanna Faber)

Bekijk de volledige uitslagen van de tuigrubrieken Fries ras in Bennekom hier:
https://www.friesetuigpaard.nl/friesland/uitslagen/659/