expand_more
search

Jeppe 537 kwam, draafde en werd Algemeen Kampioen 2024 (met video)

calendar_today 13 januari 2024

Jeppe 537 is op zaterdag 13 januari tot de nieuwe Algemeen Kampioen 2024 gekroond en heeft daarmee van zijn de debuut op de hengstenkeuring meteen een homerun gemaakt. De vijfjarige hengst, gefokt door J. Loopers en in eigendom van Stoeterij Bommelsteyn, bezorgde jury én publiek kippenvel met zijn spectaculaire draf en imposante voorkomen. Het algemene reservekampioenschap was voor de complete Martinus 539 die daarmee ook een zeer succesvolle eerste editie beleefd in het WTC.

Opvallend goede stap

Met deze uitslag is het algemeen kampioenschap een kopie van het kampioenschap jonge hengsten. De spanning was om te snijden tijdens de kampioenskeuring waarbij naast Jeppe 537 en Martinus 539 ook Jehannes 484 en Tymen 503 weer in de baan mochten verschijnen. Het jurycorps bestaand uit Sabien Zwaga, Jan Hellinx en Manuel Gasseling was zeer te spreken over de hengsten maar benadrukte daarmee ook dat het een pittige opgave was om de kampioen te kiezen. ‘We hebben te maken met hengsten die hun debuut maken hier, en wat voor een debuut’, begon Sabien haar uitleg. ‘Daarnaast kunnen de hengsten kunnen ook allen opvallend goed stappen.’

Kippenvel

‘We hebben vier kanonnen van paarden, dus we moesten kijken naar details. We hebben gekozen voor het paard wat ons het meeste kippenvel heeft bezorgd. Zoveel souplesse, zo’n goed achterbeen en zo’n modern voorkomen….dat is Jeppe 537!’ Het publiek was het unaniem eens en onder oorverdovend gejuich werd Jeppe 537 tot algemeen kampioen gekroond.