expand_more
search

Jeroen Poll (Anders 451) aangemeld voor Verkort Onderzoek

calendar_today 1 september 2023

De Sport-Elite hengst Jeroen Poll (Anders 451 x Folkert 353) is aangemeld voor het Verkort Onderzoek. Op dinsdag 5 september zal de hengst zich met ruiter Peter Spahn presenteren tijdens de aanlevering van de jonge hengsten voor het Centraal Onderzoek in Exloo, nadat hij ook al geobserveerd is door de HKC tijdens dressuurwedstrijden.

VO voor hengsten met uitzonderlijke sportprestaties

Het KFPS biedt hengsten die uitzonderlijke prestaties in de sport halen de mogelijkheid om KFPS stamboekhengst te worden. Om zich aan te melden dienen de hengsten minimaal drie keer 65% te hebben gescoord in de Prix St. Georges. In het geval van Jeroen Poll loopt de hengst al geruime tijd op internationaal Grand Prix niveau waar vaak scores van boven de 68% worden behaald. Tijdens het CH Sneek in juni van dit jaar reed de combinatie nog naar 69,076%.

Eerste keuring

Jeroen Poll zal op 5 september voor het eerst in zijn twaalfjarige leven naar een KFPS keuring gaan. De Anders 451 nakomeling komt uit merriestam 65, zijn moeder is Stermerrie Thonny W. (Folkert 353 x Lammert 260), en hij is gefokt door Maaike van Aken-Poll uit Grijpskerk. Zijn eigenaar is ook zijn huidige ruiter; Marc Peter Spahn uit Niebert.