expand_more
search

Jochum (Tiede 501) met één oog Ster, AA en halve finalist Fryso Florian Bokaal

calendar_today 21 september 2023

Op de Centrale Keuring eindigde Jochum f Hyllested Ostergaard Ster AA (Tiede 501 x Wierd 409) op een hele keurige tiende plaats in de halve finale van de Fryso Florian Bokaal dressuur. Dan te bedenken dat de vierjarige hengst maar één oog heeft.

Ongeluk opfokweide

Jochum heeft als jonge hengst een ongelukje gehad in zijn opfokweide. De dierenarts adviseerde het oog eruit te halen en hij redt zich er prima mee. Het belemmert hem er zeker niet van om mooie prestaties te halen. Hij werd afgelopen augustus Ster op de keuring in Fredericia en haalde met 80,5 punten zijn AA-score na een IBOP onder het zadel. Daarbij haalde hij twee dressuurtitels op wedstrijden in het noorden van Denemarken.


Op die keuring plaatste de hengst zich tijdens een selectiewedstrijd voor de Fryso Florian Bokaal in de zwaarbezette klasse van vierjarige hengsten. Eigenaar Hessel Jan Oosterhof, zijn handige hulp Line Gautesen en amazone Rikke Lohse Thorsgaard twijfelden geen moment en stapten in de auto met de hengst in de trailer en maakten de wel 10 uur durende rit naar Harich. Daar haalden ze met een fraaie score van 77 punten en keurige tiende plaats.

Sportieve familie

Jochum is een zoon van Odilia fan ‘e Suurdreed Model Preferent AA (Wierd 509 x Oltman 317), de grootmoeder van de al overleden Yme 507. Met Phryso (Norbert 444) geeft Odilia al een nakomeling gebracht die het Sportpredicaat heeft gehaald. En dat geldt ook voor dochter Hadewich Model Sport A (Bente 412).

Deluxe in dressuur- en keuringsbaan

Uit Denemarken waren meer liefhebbers met hun paarden naar de Centrale Keuring gekomen. Ook Deluxe af Fynbo Kroon Sport AA (Haike 482 x Norbert 444) plaatste zich in Denemarken voor de halve finale van de Fryso Florian Bokaal. Met eigenaren Helle en Flemming Fynbo kwamen ze naar Harich waar amazone Solveig Bruun Folkmann de zesjarige merrie naar de vijfde plek in de halve finale reed, net naast een ticket voor de finale. Daarbij mocht Deluxe zich ook nog presenteren in de rubriek met Kroonmerries, waarbij ze een uitnodiging voor de kampioenskeuring kreeg.

 

Meer nieuws