In verband met een cursus is het Stamboekkantoor op vrijdag 24 mei gesloten. Onze excuses voor het ongemak.

expand_more
search

Jonge Friese Paarden Competitie krijgt vervolg met de Fryso Florian Bokaal

calendar_today 24 maart 2023

Fryso zadels en Florian Horsefood

Fryso Zadels en Florian Horsefood hebben de handen inéén geslagen om de competitie voor jonge getalenteerde Friese paarden te ondersteunen. De competitie gaat verder onder de naam Fryso Florian Bokaal. Met Florian Horsefood heeft het KFPS een waardige en passende opvolger gevonden voor Pavo Paardenvoer, welke de afgelopen negen jaar de competitie samen met Fryso Zadels ondersteund heeft. Vanuit het stimuleringsproject Mei Grand-Prix Nei Grand-Prix, waar Florian Horsefood hoofdsponsor van is, was er al een fijne samenwerking tussen de genoemde partijen. Het KFPS, Fryso zadels en Florian Horsefood zijn dan ook blij deze competitie met elkaar voort te kunnen zetten.

Veel belangstelling

De competitie is een groot succes waar elk jaar bijna 200 combinaties aan deelnemen. Zelfs vanuit het buitenland hebben de afgelopen jaren combinaties meegedaan. Het is een begrip geworden waarbij het halen van een ticket voor de (halve) finale een hele prestatie op zich is. Het niveau is hoog en wordt nog altijd hoger. ‘Iets waar we met z’n allen trots op kunnen zijn!’ aldus Marijke Akkerman, directeur van het KFPS.

Dressuur en tuigen

In 2012 startte deze inmiddels welbekende competitie voor talentvolle Friese paarden onder de naam Pavo Fryso Bokaal, met het doel de sportaanleg bij jonge Friese paarden te stimuleren. Paarden van 4 tot en met 6 jaar kunnen deelnemen in de disciplines dressuur en tuigen. Door het hele land zullen er verschillende selectiewedstrijden plaatsvinden waar zal worden gestreden voor een felbegeerd ticket naar de halve finale. De halve en hele finale vinden plaats tijdens de Centrale Keuring van het KFPS bij Manege Gaasterland in Harich.

Aanmelden kan via MijnKFPS | Zelfservice acties | Aanmelden voor een keuring

Kijk voor meer informatie op www.frysoflorianbokaal.nl
(Deze website zal, net als www.kfps.nl, de komende weken verder aangevuld worden)