expand_more
search

JongKFPS activiteit: niet harder, maar slimmer trainen

calendar_today 6 juni 2023

Het JongKFPS organiseert op zaterdag 1 juli bij de Nieuwe Heuvel in Lunteren een interessante theorie- en praktijkdag over inspanningsfysiologie bij paarden en het optimaliseren van trainingsmanagement. Zowel leden als niet-leden zijn welkom op deze dag die om 10.00 uur start en tot ongeveer 15.00 uur duurt. De kosten voor deelname bedragen 20 euro voor leden, 40 euro voor niet-leden,  inclusief koffie, thee en lunch. Aanmelden kan tot 24 juni via: [email protected].

 

Samen met Horsebeat

Hoe zorg je voor een juiste balans in jouw trainingen? Wat is de beste intensieve trainingsprikkel? Hoe voorkom je overtraining? Wanneer train je uithoudingsvermogen en wanneer train je kracht? Hoe wordt een hartslagmeter ingezet bij de optimalisatie van trainingen? Deze vragen en meer zullen beantwoord worden op deze dag die het JongKFPS in samenwerking met HORSEBEAT organiseert.

Interactieve masterclass en praktische demonstratie

De dag start met een interactieve masterclass, gegeven door Ilse van der Valk, waarin het onderwerp ‘inspanningsfysiologie bij het paard’ centraal staat. Na de lunch volgt een demonstratie van twee combinaties die met een hartslagmeter gaan werken. Tijdens deze demonstratie hebben zowel ruiter als paard een hartslagmeter om. De hartslagen zijn live mee te volgen en de data zal centraal worden bekeken en geanalyseerd, samen met het beeld van het paard en de ruiter. Hierin wordt het verschil laten zien tussen een jong paard en een wat ouder, verder opgeleid paard.